Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Dubarry-csirkemell
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Babgulyás
Érdekességek

Utálja a magyar konyha egyik kedvenc fűszerét Gwyneth Paltrow

Gwyneth Paltrow amerikai színésznő, életmódguru az elmúlt években már többször borzolta rajongói idegeit hajmeresztő táplálkozási és életvezetési tanácsaival. Most meglepő kijelentést tett a kaporról, amit mi, magyarok rendszeresen és szívesen használunk.

Paltrow az évek során rengeteg negatív kritikát kapott – és nem mint színésznő… A Paltrow's Goop márka már többször szerepelt a hírekben és indult ellene per a bíróságon, mert olyan „tudományos” állításokat fogalmazott meg a termékeiről, illetve eljárásokról, melyeket nem tudtak megfelelően alátámasztani.

A színésznő szerint túl domináns íze van a kapornak / Fotó: Shutterstock
A színésznő szerint túl domináns íze van a kapornak / Fotó: Shutterstock

Most márciusban a Hot Ones című beszélgetős műsorban vendégeskedett a színésznő, és – miközben felváltva tejet és vizet kortyolgatott – egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy minden gyógynövényt szeret, kivéve a kaprot.

A műsorvezető nem hagyta annyiban a dolgot és próbálta megtudni, mi a baj a kaporral. „Nagyon domináns íze van, elnyom minden mást. És rossz. Egyszerűen rossz. Nem értem, miért szeretik az emberek” – válaszolta a színésznő.

Egyébként nem ez az első eset, hogy Paltrow megemlíti a kaprot, mint az egyik leginkább utált élelmiszert: már 2016-ban, amikor egyik szakácskönyvét népszerűsítette, elmondta, hogy nem szereti a kaprot és a kapros ételeket.

Mi, magyarok viszont imádjuk és sokféleképpen használjuk is. Az alap a kapormártás, de ez a fűszernövény kerül a tökfőzelékbe vagy éppen a túrós pitébe, rétesbe.

Íme, egy fantasztikus kapormártás, amitől Gwyneth Paltrow elborzadna, de a Mindmegette olvasói között az egyik legnépszerűbb és leggyakrabb keresett recept:

Hozzávalók:

  • 1 db húsleveskocka
  • 1 csokor kapor
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • bors
  • 1 mk. cukor
  • 1/4 db citrom leve
Kapormártás egyszerűen, ahogy mi szeretjük / Fotó: Mindmegette, Kard Sándorné
Kapormártás egyszerűen, ahogy mi szeretjük / Fotó: Mindmegette, Kard Sándorné

Elkészítése:

  1. A kapormártás elkészítéséhez a húsleveskockát feloldjuk 2-3 dl vízben.
  2. A kaprot megmossuk, lecsepegtetjük, majd apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, összekeverjük.
  3. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd állandó keverés mellett simára keverjük. Ezután ízesítjük a sóval, borssal, cukorral, citromlével. 5 percig forraljuk.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.