Körömpörkölt csülökkel
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Babgulyás
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kínai szezámmagos csirke
Zsemlegombóc
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus grízgaluska leves
Kapros tökfőzelék virslivel
Érdekességek

Gasztroreklámok trükkjei: így csapnak be az élelmiszergyártó cégek

Egy jó reklámmal bármit el lehet adni, ezért a cégek mindent meg is tesznek azért, hogy figyelemfelkeltő és látványos módokon hirdessék termékeiket. A legelképesztőbb trükkök bevetésétől sem riadnak vissza, ezek közül mutatunk be most néhányat.

Biztosan te is gondolkodtál már azon, hogy sok étel valahogy étvágygerjesztőbben mutat a képeken, videókban, reklámokban. Egy jól elkészített felvétel a megfelelő fények és színek használatával becsapós lehet, pláne, ha még különböző trükköket is bevetnek a készítők.

Az ételfotózás nem könnyű feladat, szükség van néhány trükkre, hogy ámulatba ejtő legyen a végeredmény /Fotó: Shutterstock
Az ételfotózás nem könnyű feladat, szükség van néhány trükkre, hogy ámulatba ejtő legyen a végeredmény /Fotó: Shutterstock

Így nem süllyed el a feltét a levesben, és ezért marad sokáig habos a sör

Egy leves fotózása nem könnyű feladat, hiszen nem sok izgalmat rejt magában egy tányér színes lé. Ezért mindenképpen kell rá valamilyen feltét, ami feldobja a fotót. A kép persze nem lesz elsőre tökéletes, sokszor percekig, órákig dolgoznak a fotósok. De hogyan marad felszínen a díszítés? A trükk, hogy csak kevés levest mernek a tányérba, épp annyit, amiben el lehet süllyeszteni egy kisebb sütőformát fejjel lefelé, így az tartóként szolgál a lére helyezett feltéteknek.

Az óriás palacsintatorony otthon már nem olyan magas, pedig épp annyi palacsintát helyezünk egymásra, mint a recepthez mellékelt fotón, igaz? A reklámcégek egy-egy kartont helyeznek a palacsinták közé, hogy jobban elkülönüljenek egymástól, így sokkal magasabb lesz a halom. Az idővel itt is küzdenek a fotósok. A hagyományosan juharsziruppal megöntözött amerikai palacsinta fényképezésekor a tészta gyorsan beszívja a szirupot, ezért gyakran motorolajat használnak. Ez színre megegyezik a juharsziruppal, de sokkal sűrűbb, így tovább marad a palacsintatorony tetején.

A sörreklámokban a pohár tetején megmaradó, többcentis masszív habréteget mosogatószerrel érik el és teszik tartósabbá a fotózáshoz, a sütemények tetejét pedig nem tejszín-, hanem borotvahab díszíti. Utóbbi ugyanis nem olvad el a fotósok által használt lámpák hőjétől.

A reklámfelvételeket leleplező videót az Instagram-oldalon találtuk, nézd meg te is, milyen látványos a különbség a bevetett trükkökkel.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.