Biztosan te is gondolkodtál már azon, hogy sok étel valahogy étvágygerjesztőbben mutat a képeken, videókban, reklámokban. Egy jól elkészített felvétel a megfelelő fények és színek használatával becsapós lehet, pláne, ha még különböző trükköket is bevetnek a készítők.
Egy leves fotózása nem könnyű feladat, hiszen nem sok izgalmat rejt magában egy tányér színes lé. Ezért mindenképpen kell rá valamilyen feltét, ami feldobja a fotót. A kép persze nem lesz elsőre tökéletes, sokszor percekig, órákig dolgoznak a fotósok. De hogyan marad felszínen a díszítés? A trükk, hogy csak kevés levest mernek a tányérba, épp annyit, amiben el lehet süllyeszteni egy kisebb sütőformát fejjel lefelé, így az tartóként szolgál a lére helyezett feltéteknek.
Az óriás palacsintatorony otthon már nem olyan magas, pedig épp annyi palacsintát helyezünk egymásra, mint a recepthez mellékelt fotón, igaz? A reklámcégek egy-egy kartont helyeznek a palacsinták közé, hogy jobban elkülönüljenek egymástól, így sokkal magasabb lesz a halom. Az idővel itt is küzdenek a fotósok. A hagyományosan juharsziruppal megöntözött amerikai palacsinta fényképezésekor a tészta gyorsan beszívja a szirupot, ezért gyakran motorolajat használnak. Ez színre megegyezik a juharsziruppal, de sokkal sűrűbb, így tovább marad a palacsintatorony tetején.
A sörreklámokban a pohár tetején megmaradó, többcentis masszív habréteget mosogatószerrel érik el és teszik tartósabbá a fotózáshoz, a sütemények tetejét pedig nem tejszín-, hanem borotvahab díszíti. Utóbbi ugyanis nem olvad el a fotósok által használt lámpák hőjétől.
A reklámfelvételeket leleplező videót az Instagram-oldalon találtuk, nézd meg te is, milyen látványos a különbség a bevetett trükkökkel.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.