Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Érdekességek

Videó! Így készíts otthon finom házi kolbászt

gyula
Kolbászt készíteni nem egyszerű feladat. Bár sokféle recept létezik, amelynek alapján otthon is hozzáláthatunk az elkészítéshez, nem könnyű eltalálni a kolbász fűszerezését és persze az sem mindegy, hogy sült vagy száraz kolbászt készítünk. Hajduk Zoltán, a Gyulahús Kft., a szárazáru üzem vezetője ad tippeket kolbász készítéshez.

Hajduk Zoltán gyerekkori álma volt, hogy egyszer megtudja a gyulai kolbász receptjét. A vágya teljesült, hiszen nap, mint nap a Gyulahús üzemben dolgozik. Hajduk Zoltán több, mint száz kolbászreceptet ismer. Ha valaki, akkor ő tudja, mi kell ahhoz, hogy ízletes kolbászt készítsünk otthon.

Aki Gyulára ellátogat az biztosan több kilónyi kolbásszal távozik a városból. Ám ha már ellátogatunk Gyulára, akkor érdemes megkóstolni Brindás János, mesterszakács pogácsáját, amiből kihagyhatatlan a gyulai kolbász.

Brindás papa pogácsája gyulai kolbásszal

Elkészítés: 1,4 kiló lisztet átszitálunk, majd 50 dkg túróval és 4 dkg sóval összedolgozunk. 5 dkg friss élesztőt kevés tejben felfuttatunk és 3 tojással, 1 liter langyos tejjel összedolgozzuk az előző alappal. Amikor a tésztánk kész, hozzáadunk 2 szál kisebb kockára vágott gyulai kolbászt és átgyúrjuk. A tésztát meleg helyen fél órán át hagyjuk kelni, aztán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A kolbász mellett Gyula legalább olyan híres a pálinkájáról. A Gyulai Pálinka Manufaktúrában a bátrak, akár 60 %-os kajszibarack pálinkát is kóstolhatnak. Akik pedig inkább a sört szeretik, ne hagyják ki a Viharsarki Serneveldét, ahol a Corner névre hallgató ízletes söröket főzik.

MEGNÉZTÜK! ÍGY KÉSZÜL A GYULAI KOLBÁSZ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.