Hajduk Zoltán gyerekkori álma volt, hogy egyszer megtudja a gyulai kolbász receptjét. A vágya teljesült, hiszen nap, mint nap a Gyulahús üzemben dolgozik. Hajduk Zoltán több, mint száz kolbászreceptet ismer. Ha valaki, akkor ő tudja, mi kell ahhoz, hogy ízletes kolbászt készítsünk otthon.
Aki Gyulára ellátogat az biztosan több kilónyi kolbásszal távozik a városból. Ám ha már ellátogatunk Gyulára, akkor érdemes megkóstolni Brindás János, mesterszakács pogácsáját, amiből kihagyhatatlan a gyulai kolbász.
Brindás papa pogácsája gyulai kolbásszal
Elkészítés: 1,4 kiló lisztet átszitálunk, majd 50 dkg túróval és 4 dkg sóval összedolgozunk. 5 dkg friss élesztőt kevés tejben felfuttatunk és 3 tojással, 1 liter langyos tejjel összedolgozzuk az előző alappal. Amikor a tésztánk kész, hozzáadunk 2 szál kisebb kockára vágott gyulai kolbászt és átgyúrjuk. A tésztát meleg helyen fél órán át hagyjuk kelni, aztán kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojással lekenjük és 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A kolbász mellett Gyula legalább olyan híres a pálinkájáról. A Gyulai Pálinka Manufaktúrában a bátrak, akár 60 %-os kajszibarack pálinkát is kóstolhatnak. Akik pedig inkább a sört szeretik, ne hagyják ki a Viharsarki Serneveldét, ahol a Corner névre hallgató ízletes söröket főzik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.