Az olaszországi Villorba egyik szakiskolájában 3D nyomtatóval készítették el a világ egyik legfinomabb tiramisuját. A cukrászsuli keddi bemutatóján debütált spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusába először betöltötték a desszerthez készített masszát, ezt követően pedig a gép rövid időn belül elkészítette az olaszok egyik leghíresebb kedvencét.
A végeredmény sokakat megdöbbentett, ugyanis nem hogy egy tökéletesen ehető édesség lett belőle, de az ízét és formáját tekintve is számtalan tiramisut utasított a háta mögé. A technika előnye, hogy a választott ínyencség különböző formákban és méretekben is előállítható.
– A tiramisu népszerűsítése a fő cél az olasz gasztronómián belül, na és persze a 3D-s nyomtatás révén a nagyobb elérés biztosítása – mondta a spanyol gyártó cég vezérigazgatója, Emilio Sepulveda, majd hozzátette; – A gép nem változtatja meg sem a hozzávalók ízét, sem a minőségét.
Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli. A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.
A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon. A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.
Hozzávalók:
A krémhez:
A babapiskótához:
A díszítéshez:
Elkészítése:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.