Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymás rostélyos
Finomfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dödölle - az eredeti recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Tojásos nokedli fejes salátával
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus grízgaluska leves
Dubarry-csirkemell
Zsemlegombóc
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék
Elkészítették a világ legjobb és egyben a legszebb tiramisut egy pékeket és cukrászokat képző szakiskolában. Az eredetileg Trevisóból származó desszerthez a klasszikus hozzávalókat használták fel, egyedül az elkészítés módján változtattak. Azon viszont igen szembetűnően.

Az olaszországi Villorba egyik szakiskolájában 3D nyomtatóval készítették el a világ egyik legfinomabb tiramisuját. A cukrászsuli keddi bemutatóján debütált spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusába először betöltötték a desszerthez készített masszát, ezt követően pedig a gép rövid időn belül elkészítette az olaszok egyik leghíresebb kedvencét.

A végeredmény sokakat megdöbbentett, ugyanis nem hogy egy tökéletesen ehető édesség lett belőle, de az ízét és formáját tekintve is számtalan tiramisut utasított a háta mögé. A technika előnye, hogy a választott ínyencség különböző formákban és méretekben is előállítható.

– A tiramisu népszerűsítése a fő cél az olasz gasztronómián belül, na és persze a 3D-s nyomtatás révén a nagyobb elérés biztosítása – mondta a spanyol gyártó cég vezérigazgatója, Emilio Sepulveda, majd hozzátette; – A gép nem változtatja meg sem a hozzávalók ízét, sem a minőségét.

Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli. A tiramisu (melynek neve azt jelenti, vidíts fel) Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el.

A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon. A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.

TIRAMISU AMARETTÓVAL

Hozzávalók:

A krémhez:

  • 12 dkg tojássárgája
  • 16 dkg cukor
  • 4 ek víz
  • 4 db zselatinlap
  • 50 dkg mascarpone
  • 6 dl tejszín (30%-os zsírtartalmú)

A babapiskótához:

  • 20 dkg babapiskóta
  • 1,5 dl kávé (3 db espresso)
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek amaretto likőr

A díszítéshez:

  • 2 ek kakaópor

Elkészítése:

  1. A tiramisu krémjéhez a tejszínt félkeményre felverjük, a zselatinlapokat beáztatjuk, és a tojássárgáját a cukorral alacsony lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Ha van konyhai hőmérőnk, akkor pontosabban tudunk dolgozni, mert 80 fokig kell, hogy főzzük a krémet.
  3. Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd a mascarponét, végül a tejszínt, mindegyiket egyesével elkeverve benne.
  4. A kávét lefőzzük, az amarettóval összekverjük, majd a babapiskótákat belemártjuk, és a krémmel rétegezve egy tetszőleges üvegtálba, tepsibe vagy kapcsos tortaformába lerakjuk. 5-6 órányi hűtés után frissen megszórjuk a kakaóval és már fogyaszthatjuk is.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.