Farsangi szalagos fánk
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus grízgaluska leves
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Finomfőzelék
Klasszikus kuglóf
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
A forralt bor nem csak a karácsonyi időszak sztárja. Ez nem is csoda, hiszen egy pohár édes, fűszeres ital azonnal felmelegíti és elkábítja az érzékeket, ráadásul otthon is elkészítheted. Hoztunk néhány tippet, hogy a lehető legjobban sikerüljön.

Jól válassz bort

Nem meglepő, hogy a bor képezi az ital alapját, ezért fontos, hogy milyet választasz A bor típusa és minősége nagyban befolyásolni fogja a végeredményt. Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül a drága borok közül kell válogatni, Egy olcsóbb Cabernet Sauvignon vagy Burgundia is jó választás. Az erős ízesítésű borokat, mint például a Merlot, azonban érdemes inkább kerülni.

Kísérletezz a fűszerekkel

A forralt bor fontos részét képezik a fűszerek. A kiválasztásukkor át kell gondolni a lehetséges ízkombinációkat. A következőkkel érdemes kísérletezni: bors, gyömbér, szegfűszeg, kakukkfű, levendula, csillagánizs, bazsalikom és kardamom.

Mindenképpen kostól meg őket, mielőtt felhasználnád. Helyezz belőlük több különböző kombinációt egy tányérra majd az ujjaddal tegyél belőlük a nyelvedre és kortyolj egyet a borból, amit majd a forralt borhoz használsz. Egyél egy falat kekszet, hogy semlegesítsd az ízeket, majd jöhet a következő kóstolás. Érdemes jegyzeteket készíteni, egy papíron pontozni a különböző ízkombinációkat. Amelyik a legjobban ízlett abból készítsd az italt.

A jó szirup titkai

Rengeteg féle recept van a szirup elkészítéséhez, adunk néhány tippet, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd.

- A forralt bor elkészítése egyszerű, csak össze kell forralni a bort, a fűszereket és a cukrot, valamint hozzáadni némi vizet, A víz mennyisége nagyban meghatározza az ital erősségét és az ízek intenzitását.

- Ha intenzívebb gyümölcsízt szeretnél, a szirup készítése közben adj hozzá egy kevés gyümölcshéjat is.

- Az elegyet alacsony lángon melegítsd, közben pedig folyamatos keverd, amíg a cukor megolvad és a keverék forrni kezd.

- Miután hozzáadtad a bor, hagyd még állni a tűzön legalább 15 percig.

- Ha sangria típusú forralt bort szeretnél, ebben a szakaszban adj hozzá gyümölcsöket is.

Légy türelmes

Fontos megjegyezni, hogy a tökéletes forralt bor elkészítése sok kísérletezést igényel, mind az ízek, mind az arányok tekintetében. Elsőre pedig az elkészítése is bonyolultnak tűnhet, de légy türelmes és kreatív, meg fogod szeretni a folyamatot!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.