Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A forralt bor nem csak a karácsonyi időszak sztárja. Ez nem is csoda, hiszen egy pohár édes, fűszeres ital azonnal felmelegíti és elkábítja az érzékeket, ráadásul otthon is elkészítheted. Hoztunk néhány tippet, hogy a lehető legjobban sikerüljön.

Jól válassz bort

Nem meglepő, hogy a bor képezi az ital alapját, ezért fontos, hogy milyet választasz A bor típusa és minősége nagyban befolyásolni fogja a végeredményt. Persze ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül a drága borok közül kell válogatni, Egy olcsóbb Cabernet Sauvignon vagy Burgundia is jó választás. Az erős ízesítésű borokat, mint például a Merlot, azonban érdemes inkább kerülni.

Kísérletezz a fűszerekkel

A forralt bor fontos részét képezik a fűszerek. A kiválasztásukkor át kell gondolni a lehetséges ízkombinációkat. A következőkkel érdemes kísérletezni: bors, gyömbér, szegfűszeg, kakukkfű, levendula, csillagánizs, bazsalikom és kardamom.

Mindenképpen kostól meg őket, mielőtt felhasználnád. Helyezz belőlük több különböző kombinációt egy tányérra majd az ujjaddal tegyél belőlük a nyelvedre és kortyolj egyet a borból, amit majd a forralt borhoz használsz. Egyél egy falat kekszet, hogy semlegesítsd az ízeket, majd jöhet a következő kóstolás. Érdemes jegyzeteket készíteni, egy papíron pontozni a különböző ízkombinációkat. Amelyik a legjobban ízlett abból készítsd az italt.

A jó szirup titkai

Rengeteg féle recept van a szirup elkészítéséhez, adunk néhány tippet, hogy olyan legyen, amilyennek szeretnéd.

- A forralt bor elkészítése egyszerű, csak össze kell forralni a bort, a fűszereket és a cukrot, valamint hozzáadni némi vizet, A víz mennyisége nagyban meghatározza az ital erősségét és az ízek intenzitását.

- Ha intenzívebb gyümölcsízt szeretnél, a szirup készítése közben adj hozzá egy kevés gyümölcshéjat is.

- Az elegyet alacsony lángon melegítsd, közben pedig folyamatos keverd, amíg a cukor megolvad és a keverék forrni kezd.

- Miután hozzáadtad a bor, hagyd még állni a tűzön legalább 15 percig.

- Ha sangria típusú forralt bort szeretnél, ebben a szakaszban adj hozzá gyümölcsöket is.

Légy türelmes

Fontos megjegyezni, hogy a tökéletes forralt bor elkészítése sok kísérletezést igényel, mind az ízek, mind az arányok tekintetében. Elsőre pedig az elkészítése is bonyolultnak tűnhet, de légy türelmes és kreatív, meg fogod szeretni a folyamatot!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.