Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Puncstorta  recept
Puncstorta
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Érdekességek

Így teszteld le otthon a tojások frissességét

A tojás egy olyan élelmiszer, amit ha hűtőben tartunk, akár egy hónapig is simán eláll. Azonban léteznek olyan receptek, illetve ételek, melyek elkészítéséhez kifejezetten friss tojásra van szükség, így nem árt résen lenni.

Szerencsére amikor a bolt polcáról leemelsz egy dobozzal, már akkor megállapíthatod, hogy érdemes-e hazavinned. Ha a tojás héja érdes, illetve meszes, akkor nyugodt szívvel a kosaradba teheted, ám ha fényesebb, vagy simább darabok kerülnek a kezeid közé, akkor azokat inkább hagyd ott, mivel egy ideje már a bolt polcain várakozhatnak.

A feltörés után is akadnak olyan árulkodó jelek, melyek a rossz tojásra utalhatnak. Azt mindenki tudja, hogy ha kellemetlen a szaga, akkor fogyasztásra alkalmatlan, ám régiségre utalhat még az is, ha a sárgája és a fehérje összefolyik, ha a sárgája lapos, a fehérje pedig vizenyős, zavaros. Az ilyen tojásokat csak olyan ételekhez használd, ahol keményre kell főznöd, vagy rendesen megsütöd. Krémekhez és lágy tojáshoz hanyagold!

Létezik még egy szuper házi praktika, amivel még biztosabbra mehetsz a tojás frissességét illetően. Nincs szükséged másra, mint egy vízzel teli edényre, amihez hozzákeversz két-három teáskanál sót.

Most jön a varázslat

Ha a tojás elsüllyed ebben a vízben, akkor biztos, hogy friss, ha középen lebeg, akkor már kicsit régebbi, ha pedig feljön a víz tetejére, akkor bizony már matuzsálem.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.