Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Érdekességek

Így teszteld le otthon a tojások frissességét

A tojás egy olyan élelmiszer, amit ha hűtőben tartunk, akár egy hónapig is simán eláll. Azonban léteznek olyan receptek, illetve ételek, melyek elkészítéséhez kifejezetten friss tojásra van szükség, így nem árt résen lenni.

Szerencsére amikor a bolt polcáról leemelsz egy dobozzal, már akkor megállapíthatod, hogy érdemes-e hazavinned. Ha a tojás héja érdes, illetve meszes, akkor nyugodt szívvel a kosaradba teheted, ám ha fényesebb, vagy simább darabok kerülnek a kezeid közé, akkor azokat inkább hagyd ott, mivel egy ideje már a bolt polcain várakozhatnak.

A feltörés után is akadnak olyan árulkodó jelek, melyek a rossz tojásra utalhatnak. Azt mindenki tudja, hogy ha kellemetlen a szaga, akkor fogyasztásra alkalmatlan, ám régiségre utalhat még az is, ha a sárgája és a fehérje összefolyik, ha a sárgája lapos, a fehérje pedig vizenyős, zavaros. Az ilyen tojásokat csak olyan ételekhez használd, ahol keményre kell főznöd, vagy rendesen megsütöd. Krémekhez és lágy tojáshoz hanyagold!

Létezik még egy szuper házi praktika, amivel még biztosabbra mehetsz a tojás frissességét illetően. Nincs szükséged másra, mint egy vízzel teli edényre, amihez hozzákeversz két-három teáskanál sót.

Most jön a varázslat

Ha a tojás elsüllyed ebben a vízben, akkor biztos, hogy friss, ha középen lebeg, akkor már kicsit régebbi, ha pedig feljön a víz tetejére, akkor bizony már matuzsálem.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.