Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A mikró remek találmány, bár sokan ódzkodnak tőle. Villámgyorsan megmelegíthetjük az ételt, sőt akár süteményeket is készíthetünk benne, ám van valami, aminek nagyon nem tesz jót, ha megmikrózzuk!

A mikrohullámú sütőbe sok mindent nem szabad beletenni, ám az alufólián, a fém tárgyakon és flakonokon túl bizonyos ételeknek és italoknak sem tesz jót a melegítés. Ilyen például a lefőtt és már kihűlt kávé!

Ne melegítsd újra mikróban a már kihűlt kávét

A kávéfőzés során a kávéban található savak felszabadulnak és ez hozza létre az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Ha beteszed a lefőtt, de már kihűlt kávét a mikróba és rámelegítesz, akkor nemcsak felmelegszik az ital, hanem újraindul a főzési folyamat és még több olyan ízanyag szabadul fel, amitől csak még keserűbb lesz a kávé – írja a Ripost.

Nem érdemes újramelegíteni a már lefőtt és kihűlt kávét /Fotó: Shutterstock
Nem érdemes újramelegíteni a már lefőtt és kihűlt kávét /Fotó: Shutterstock

A lap megemlíti, hogy a Michigani Egyetem tanulmánya szerint a mikrózás során nem pusztul el minden olyan baktérium, ami előfordulhat a már korábban elkészített ételekben, és ez igaz a kávéra is. Minél tovább áll ugyanis a lefőtt kávé, annál kockázatosabb lehet az elfogyasztása, főleg ha előzőleg került bele tej vagy cukor. Az egy- vagy kétnapos kávét jobb kiönteni.

Meddig áll el a lefőtt kávé?

Az ízesítetlen feketekávé akár egy napig is eláll szobahőmérsékleten, csak az íze lesz rosszabb. A tejes vagy tejszínes kávékat azonban érdemes egy-két órán belül elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll szobahőmérsékleten, annál nagyobb az esélye annak, hogy megsavanyodik és gyomorproblémákat okozhat az elfogyasztása.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.