Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A mikró remek találmány, bár sokan ódzkodnak tőle. Villámgyorsan megmelegíthetjük az ételt, sőt akár süteményeket is készíthetünk benne, ám van valami, aminek nagyon nem tesz jót, ha megmikrózzuk!

A mikrohullámú sütőbe sok mindent nem szabad beletenni, ám az alufólián, a fém tárgyakon és flakonokon túl bizonyos ételeknek és italoknak sem tesz jót a melegítés. Ilyen például a lefőtt és már kihűlt kávé!

Ne melegítsd újra mikróban a már kihűlt kávét

A kávéfőzés során a kávéban található savak felszabadulnak és ez hozza létre az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Ha beteszed a lefőtt, de már kihűlt kávét a mikróba és rámelegítesz, akkor nemcsak felmelegszik az ital, hanem újraindul a főzési folyamat és még több olyan ízanyag szabadul fel, amitől csak még keserűbb lesz a kávé – írja a Ripost.

Nem érdemes újramelegíteni a már lefőtt és kihűlt kávét /Fotó: Shutterstock
Nem érdemes újramelegíteni a már lefőtt és kihűlt kávét /Fotó: Shutterstock

A lap megemlíti, hogy a Michigani Egyetem tanulmánya szerint a mikrózás során nem pusztul el minden olyan baktérium, ami előfordulhat a már korábban elkészített ételekben, és ez igaz a kávéra is. Minél tovább áll ugyanis a lefőtt kávé, annál kockázatosabb lehet az elfogyasztása, főleg ha előzőleg került bele tej vagy cukor. Az egy- vagy kétnapos kávét jobb kiönteni.

Meddig áll el a lefőtt kávé?

Az ízesítetlen feketekávé akár egy napig is eláll szobahőmérsékleten, csak az íze lesz rosszabb. A tejes vagy tejszínes kávékat azonban érdemes egy-két órán belül elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll szobahőmérsékleten, annál nagyobb az esélye annak, hogy megsavanyodik és gyomorproblémákat okozhat az elfogyasztása.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.