A mikrohullámú sütőbe sok mindent nem szabad beletenni, ám az alufólián, a fém tárgyakon és flakonokon túl bizonyos ételeknek és italoknak sem tesz jót a melegítés. Ilyen például a lefőtt és már kihűlt kávé!
A kávéfőzés során a kávéban található savak felszabadulnak és ez hozza létre az ital jellegzetes, kesernyés ízét. Ha beteszed a lefőtt, de már kihűlt kávét a mikróba és rámelegítesz, akkor nemcsak felmelegszik az ital, hanem újraindul a főzési folyamat és még több olyan ízanyag szabadul fel, amitől csak még keserűbb lesz a kávé – írja a Ripost.
A lap megemlíti, hogy a Michigani Egyetem tanulmánya szerint a mikrózás során nem pusztul el minden olyan baktérium, ami előfordulhat a már korábban elkészített ételekben, és ez igaz a kávéra is. Minél tovább áll ugyanis a lefőtt kávé, annál kockázatosabb lehet az elfogyasztása, főleg ha előzőleg került bele tej vagy cukor. Az egy- vagy kétnapos kávét jobb kiönteni.
Az ízesítetlen feketekávé akár egy napig is eláll szobahőmérsékleten, csak az íze lesz rosszabb. A tejes vagy tejszínes kávékat azonban érdemes egy-két órán belül elfogyasztani, ugyanis minél tovább áll szobahőmérsékleten, annál nagyobb az esélye annak, hogy megsavanyodik és gyomorproblémákat okozhat az elfogyasztása.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.