Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Az uborka azon kevés zöldségek közé tartozik, amelyet egész évben viszonylag olcsón beszerezhetünk. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen igazi szuperzöldség, számos jótékony hatással. A legtöbb áruházban – nem éppen környezetbarát módon – műanyag fóliába csomagolva árulják, amitől környezetvédő szívünk vérzik. Hogy miért? Ennek jártunk utána.

Míg rengeteg zöldség csomagolás nélkül kapható, addig a kígyóuborkát a legtöbbször műanyagba csomagolva szerezhetjük be. Ennek több oka is van.

A fólia védi az uborkát / Fotó: Shutterstock
A fólia védi az uborkát / Fotó: Shutterstock

1. Segít megtartani a nedvességet

Az uborka sima, vékony héjú, ezért könnyebben elveszti nedvességtartalmát. A friss, ropogós példányokból így néhány nap alatt szivacsos, összeaszott zöldségek lesznek. A műanyag borítás mintegy második héjként segíti, hogy a nedvesség az uborka belsejében maradjon. (A visszazárható zacskóban tárolt uborkák élettartamát nem sikerül meghosszabbítani – abban ugyanis van hely a nedvesség kibocsátásához, ezzel ideális környezetet teremtve a rothadást okozó mikroorganizmusok elszaporodásához.)

2. Megakadályozza a sérüléseket

A vékony héj miatt a kígyóuborka könnyen sérül, zúzódik. Egyrészt a vásárlók hibátlan termékeket szeretnének vásárolni – mi is –, másrészt ezeken a sérüléseken keresztül bejuthatnak a gombák és egyéb mikroorganizmusok, a zöldség idő előtti rothadását okozva.

Friss, ropogós marad az uborka / Fotó: Shutterstock
Friss, ropogós marad az uborka / Fotó: Shutterstock

3. Távol tartja a bomlást okozó oxigént

Az élelmiszerekben megtelepedő kórokozók növekedéséhez és szaporodásához oxigénre van szükség. Ahogy a szoros műanyag fólia bent tartja a nedvességet, az oxigént is távol tartja, így lassítva a bomlás folyamatát.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.