Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Az uborka azon kevés zöldségek közé tartozik, amelyet egész évben viszonylag olcsón beszerezhetünk. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen igazi szuperzöldség, számos jótékony hatással. A legtöbb áruházban – nem éppen környezetbarát módon – műanyag fóliába csomagolva árulják, amitől környezetvédő szívünk vérzik. Hogy miért? Ennek jártunk utána.

Míg rengeteg zöldség csomagolás nélkül kapható, addig a kígyóuborkát a legtöbbször műanyagba csomagolva szerezhetjük be. Ennek több oka is van.

A fólia védi az uborkát / Fotó: Shutterstock
A fólia védi az uborkát / Fotó: Shutterstock

1. Segít megtartani a nedvességet

Az uborka sima, vékony héjú, ezért könnyebben elveszti nedvességtartalmát. A friss, ropogós példányokból így néhány nap alatt szivacsos, összeaszott zöldségek lesznek. A műanyag borítás mintegy második héjként segíti, hogy a nedvesség az uborka belsejében maradjon. (A visszazárható zacskóban tárolt uborkák élettartamát nem sikerül meghosszabbítani – abban ugyanis van hely a nedvesség kibocsátásához, ezzel ideális környezetet teremtve a rothadást okozó mikroorganizmusok elszaporodásához.)

2. Megakadályozza a sérüléseket

A vékony héj miatt a kígyóuborka könnyen sérül, zúzódik. Egyrészt a vásárlók hibátlan termékeket szeretnének vásárolni – mi is –, másrészt ezeken a sérüléseken keresztül bejuthatnak a gombák és egyéb mikroorganizmusok, a zöldség idő előtti rothadását okozva.

Friss, ropogós marad az uborka / Fotó: Shutterstock
Friss, ropogós marad az uborka / Fotó: Shutterstock

3. Távol tartja a bomlást okozó oxigént

Az élelmiszerekben megtelepedő kórokozók növekedéséhez és szaporodásához oxigénre van szükség. Ahogy a szoros műanyag fólia bent tartja a nedvességet, az oxigént is távol tartja, így lassítva a bomlás folyamatát.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.