Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Érdekességek

Elárulta: ez Nagy Melanie családjának kedvenc receptje

Nagy Melanie a Troll a konyhában című műsorban/ Fotó: Viasat3
Családi összejövetelekről és ehhez fűződő receptekről beszélgettünk a Troll a konyhában című kulináris krimi kapcsán Nagy Melanie-val, aki elárulta tárkonyos borjúraguleves receptjét is.

Miért különleges számodra ez a recept?

A tárkonyos borjúraguleves cipóban a nagycsaládi összejövetelek középpontja nálunk. Amikor együtt összeülünk, születésnapra vagy más ünneplés alkalmából, akkor általában ez szokott az asztalra kerülni. Mindig a családom jut az eszembe erről az ételről, ezért már a gondolata is felmelegít.

Kihívásnak érzed elkészíteni?

A leveseket viszonylag könnyű elkészíteni, így nem sorolnám a kihívások közé. Kevés munkával is csodálatos lesz a végeredmény. Biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, és többször is szednek belőle.

Milyen gyakran készíted el ezt a receptet?

Inkább különleges alkalmakra készítem, havonta egyszer, néha kétszer fogyasztjuk a családban. Mindig ezt kérik, ha összeül a család és ünneplünk.

Nagy Melanie a Troll a konyhában című műsorban/ Fotó: Viasat3
Nagy Melanie a Troll a konyhában című műsorban/ Fotó: Viasat3

Volt olyan háztartási gép a Troll a konyhában forgatásán, amit szívesen hazavittél volna?

A Thermomixerrel a leveseket könnyen meg lehetett főzni, pürésíteni, nagy segítségemre volt. Szívesen látnám most a konyhámban, megkönnyítené a dolgom.

Tárkonyos borjúraguleves cipóban

Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
30 dkg borjúhús (comb, lapocka)
3 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 db kis karalábé
1/2 db zeller
1 ek liszt

bors
1 db citrom
10 dkg zöldborsó
15 dkg tejszín
friss tárkony
1 db cipó
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj

Tárkonyos borjúraguleves, ahogy Nagy Melanie készíti
Tárkonyos borjúraguleves, ahogy Nagy Melanie készíti

Elkészítés:

1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és vajon megdiszteljük.

3. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.

4. A karikákra és kockákra vágott zöldségeket- a borsó és a citrom kivételével- a húshoz adjuk, és együtt pároljuk tovább.

5. Mielőtt felöntjük vízzel, egy evőkanál liszttel megszórjuk, fűszerezzük és főzzük. A húsnak meg kell puhulnia!

6. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a citrom levét, a zöldborsót, a tejszínt és a tárkonyt, és készre főzzük.

7. Levágjuk a cipó tetejét, kiszedtük a belsejét, egy kevés fokhagymás vajjal megkenjük, és tálalás előtt néhány percre a sütőben megpirítjuk. Ebben tálaljuk a levest.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.