A tárkonyos borjúraguleves cipóban a nagycsaládi összejövetelek középpontja nálunk. Amikor együtt összeülünk, születésnapra vagy más ünneplés alkalmából, akkor általában ez szokott az asztalra kerülni. Mindig a családom jut az eszembe erről az ételről, ezért már a gondolata is felmelegít.
A leveseket viszonylag könnyű elkészíteni, így nem sorolnám a kihívások közé. Kevés munkával is csodálatos lesz a végeredmény. Biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, és többször is szednek belőle.
Inkább különleges alkalmakra készítem, havonta egyszer, néha kétszer fogyasztjuk a családban. Mindig ezt kérik, ha összeül a család és ünneplünk.
A Thermomixerrel a leveseket könnyen meg lehetett főzni, pürésíteni, nagy segítségemre volt. Szívesen látnám most a konyhámban, megkönnyítené a dolgom.
Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
30 dkg borjúhús (comb, lapocka)
3 szál sárgarépa
1 fehérrépa
1 db kis karalábé
1/2 db zeller
1 ek liszt
só
bors
1 db citrom
10 dkg zöldborsó
15 dkg tejszín
friss tárkony
1 db cipó
1 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
Elkészítés:
1. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és vajon megdiszteljük.
3. Hozzáadjuk a kockákra vágott húst, majd fehéredésig pirítjuk.
4. A karikákra és kockákra vágott zöldségeket- a borsó és a citrom kivételével- a húshoz adjuk, és együtt pároljuk tovább.
5. Mielőtt felöntjük vízzel, egy evőkanál liszttel megszórjuk, fűszerezzük és főzzük. A húsnak meg kell puhulnia!
6. Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a citrom levét, a zöldborsót, a tejszínt és a tárkonyt, és készre főzzük.
7. Levágjuk a cipó tetejét, kiszedtük a belsejét, egy kevés fokhagymás vajjal megkenjük, és tálalás előtt néhány percre a sütőben megpirítjuk. Ebben tálaljuk a levest.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.