Kijevi csirkemell rizibizivel
Dödölle - az eredeti recept
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus grízgaluska leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék
Epres blondie
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Farsangi szalagos fánk
Kínai szezámmagos csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Roppanós fagyinasi: villámgyors és pofonegyszerű hűsítő csemege a forró napokra

Ropogós, hideg, ízletes, végtelen módon variálható, 5 perc alatt összeállítható, csak győzd kivárni, hogy megfagyjon! Garantáljuk, hogy ez lesz az új kedvenc nyári csemegéd!

A nyári forróságban mire is vágynánk jobban, mint valami hűsítő, ízletes finomságra, bármilyen formában! Ha meg még egészséges is, akkor dupla haszon! A most következő csemege az angol nyelvterületeken frozen yogurt bark néven fut, ami szabad fordításban annyit tesz: fagyasztott joghurtkéreg. Nagyon ötletes, ki sem kell mozdulnod otthonod kényelméből, hacsak nem full üres a hűtőd, kamrád!

Mindösszesen 5 perc összeállítani, aztán mehet is a fagyasztóba. Ezen a ponton egy kicsit türelmesnek kell lenned, mert körülbelül két órát hűsölnie kell, de hidd el, megéri kivárni. Ha nem erősséged a várakozás, azt javasoljuk, lefekvés előtt készítsd el, így másnap reggelre tuti kész lesz. Érdemes egyből dupla adaggal nekifutni, mert annyira rá fogtok függni, hogy egy nem lesz elég!

Roppanós fagyinasi (Frozen yogurt bark) / Fotó: Shutterstock
Roppanós fagyinasi (Frozen yogurt bark) / Fotó: Shutterstock

A roppanós fagyinasi hozzávalói:

  • 750 g natúr vagy görög joghurt
  • 4-5 ek. Méz vagy juharszirup
  • ½ tk. Vaníliakivonat
  • eper
  • durvára vágott mandula

Így készítsd el a roppanós fagyinasit:

  1. Tedd egy tálba a joghurtot, a mézet vagy juharszirupot, valamint a vaníliakivonatot, és keverd simára.
  2. Spatula segítségével simítsd a keveréket egy sütőpapírral kibélelt tepsire, szórd rá előbb a megtisztított epret, majd a durvára vágott mandulát. Tedd be a fagyasztóba 2-3 órára, hogy megdermedjen.
  3. Vedd ki a fagyasztóból a ropogós joghurtkérget, és tördeld kisebb darabokra. Amit nem fogyasztotok el azonnal, tedd légmentesen zárható zacskóba vagy dobozba, és rakd vissza a fagyasztóba. Három hónapig eltartható.

Tipp: Bármilyen gyümölccsel jól működik, akár még gyümölcspürével is. Szórhatsz rá csokidarabokat, zab- vagy bármilyen reggelizőpelyhet, olajos magvakat (mogyorót, pisztáciát, diót, kesudiót stb.), aszalt gyümölcsöket, tényleg csak a fantáziád szabhat határt annak, hogy mi kerüljön rá!

A hollywoodi sztárok körében is népszerű ez a finomság, olyannyira, hogy korábban Jennifer Garner is megosztott egy videót a követőivel az Instagramon egy általa készített frozen yogurt barkról. Nézd csak, ő így készítette!

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.