Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Érdekességek

Sírjára vésette kedvenc receptjét a nagymama

Egy utahi nagymama kedvenc tejkaramellájának receptje már nem titok, bárki elkészítheti. Mivel Kathryn Andrews tudta, hogy gyermekei, unokái, barátai rajongnak ezért a finomságért, úgy döntött, hogy a sírkövére íratja a receptet. Apró érdekesség, hogy a desszert leírásába először egy kisebb baki került, mivel az édességhez adagolandó vanília mennyiségét tévesen tüntették fel. Ezt persze azóta már javították.

Biztos sokan emlékeznek még a nagyi piszkosul finom almás piskótájára, csigatésztájára, esetleg főzelékére, ami a mai napig egy kézzel írott receptkönyvben lapul fiókjuk mélyén. Ám néha előfordul, hogy ezek a generációkon átívelő feljegyzések elvesznek, vagy feledésbe merülnek, ezért Kathryn Andrews főállású nagymama úgy rendelkezett, hogy halála után családja kedvenc tejkaramellájának receptje felkerüljön sírkövére.

Érthető, hogy egy jól működő receptet gyakran megőriznek a családok generációkon keresztül, de Kathryn ezt a szokást szó szerint egy újabb szintre emelte végrendeletével. Így már nem csak a családja, vagy barátai élvezhetik ennek a csodás tejkaramellának az ízét, hanem igazából bárki, aki kedvet kap hozzá. A lánya, Janice Johnson a FOX 13 csatornának elmondta, hogy nagymamája imádta az embereket, verseket írt, és valahányszor ha vendégségbe, vagy összejövetelekre ment, mindig vitt magával egy kis házi karamellát.

Recept:

2 kocka csokoládét felolvasztunk 2 evőkanál vajban. Ezután hozzákeverünk egy csésze tejet, majd felforraljuk. Hozzáadunk 3 csésze cukrot, 1 kávéskanál vaníliát, egy csipet sót és addig főzzük, amíg a cukorszirup állaga el nem éri azt a fázist, amikor lágy gömböt lehet belőle képezni. Ha ezzel elkészültünk, öntsük ki egy márványlapra, majd hagyjuk kihűlni. Végül vágjuk kockákra, és már ehetjük, kínálhatjuk is.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.