Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Habár már a hátunk mögött tudhatjuk a pandémiát, nem múlt el nyomtalanul mindaz, amit a koronavírus-járvány okozott az életünkben. Az emberek nehezen tértek vissza a korábbi kerékvágásba és a moziknak, az éttermeknek és a bároknak is kellett egy kis idő, mire újra beindult bennük az élet.

Egy friss kutatás eredményeit megvizsgálva arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy az emberek szívesebben és gyakrabban isznak otthon, mint egy bárban vagy egy étteremben. A tanulmány szerzői arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként változtak az alkoholfogyasztási szokások az elmúlt hónapokban, ám az italozásra nem csak a Covid volt hatással.

A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock
A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock

A megkérdezettek 23%-a válaszolta azt, hogy most többet iszik otthon, mint egy évvel ezelőtt, és mindössze 16%-uk mondta azt, hogy az egy évvel korábbihoz képest ma inkább a vendéglátóhelyeken fogyaszt alkoholt. Mindamellett, hogy kényelmesebb otthon italozni, és a pandémia alatt sokan megtanulták, hogyan keverjenek maguknak koktélt, az áremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek kevesebbet járnak étterembe vagy bárokba iszogatni.

A Kantar tanulmányát idéző Daily Meal cikk szerzője kitér arra is, hogy az élelmiszerár-emelkedés jelentősen érintette az alkoholos termékeket az Egyesült Államokban és jól látható, hogy a vásárlók elkezdték csökkenteni a kosarukba pakolt mennyiséget.

Aki korábban például megvette a harmincas csomagot, az ma inkább 24-eset vesz, a 12-es csomagot pedig hatos pakkra váltották, hogy így spóroljanak. De nemcsak a vásárolt alkohol mennyisége, hanem a fajtája is változott, és egyre többen választják az olcsóbb söröket a tömény italok helyett.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.