Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Habár már a hátunk mögött tudhatjuk a pandémiát, nem múlt el nyomtalanul mindaz, amit a koronavírus-járvány okozott az életünkben. Az emberek nehezen tértek vissza a korábbi kerékvágásba és a moziknak, az éttermeknek és a bároknak is kellett egy kis idő, mire újra beindult bennük az élet.

Egy friss kutatás eredményeit megvizsgálva arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy az emberek szívesebben és gyakrabban isznak otthon, mint egy bárban vagy egy étteremben. A tanulmány szerzői arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként változtak az alkoholfogyasztási szokások az elmúlt hónapokban, ám az italozásra nem csak a Covid volt hatással.

A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock
A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock

A megkérdezettek 23%-a válaszolta azt, hogy most többet iszik otthon, mint egy évvel ezelőtt, és mindössze 16%-uk mondta azt, hogy az egy évvel korábbihoz képest ma inkább a vendéglátóhelyeken fogyaszt alkoholt. Mindamellett, hogy kényelmesebb otthon italozni, és a pandémia alatt sokan megtanulták, hogyan keverjenek maguknak koktélt, az áremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek kevesebbet járnak étterembe vagy bárokba iszogatni.

A Kantar tanulmányát idéző Daily Meal cikk szerzője kitér arra is, hogy az élelmiszerár-emelkedés jelentősen érintette az alkoholos termékeket az Egyesült Államokban és jól látható, hogy a vásárlók elkezdték csökkenteni a kosarukba pakolt mennyiséget.

Aki korábban például megvette a harmincas csomagot, az ma inkább 24-eset vesz, a 12-es csomagot pedig hatos pakkra váltották, hogy így spóroljanak. De nemcsak a vásárolt alkohol mennyisége, hanem a fajtája is változott, és egyre többen választják az olcsóbb söröket a tömény italok helyett.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.