Egy friss kutatás eredményeit megvizsgálva arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy az emberek szívesebben és gyakrabban isznak otthon, mint egy bárban vagy egy étteremben. A tanulmány szerzői arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként változtak az alkoholfogyasztási szokások az elmúlt hónapokban, ám az italozásra nem csak a Covid volt hatással.
A megkérdezettek 23%-a válaszolta azt, hogy most többet iszik otthon, mint egy évvel ezelőtt, és mindössze 16%-uk mondta azt, hogy az egy évvel korábbihoz képest ma inkább a vendéglátóhelyeken fogyaszt alkoholt. Mindamellett, hogy kényelmesebb otthon italozni, és a pandémia alatt sokan megtanulták, hogyan keverjenek maguknak koktélt, az áremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek kevesebbet járnak étterembe vagy bárokba iszogatni.
A Kantar tanulmányát idéző Daily Meal cikk szerzője kitér arra is, hogy az élelmiszerár-emelkedés jelentősen érintette az alkoholos termékeket az Egyesült Államokban és jól látható, hogy a vásárlók elkezdték csökkenteni a kosarukba pakolt mennyiséget.
Aki korábban például megvette a harmincas csomagot, az ma inkább 24-eset vesz, a 12-es csomagot pedig hatos pakkra váltották, hogy így spóroljanak. De nemcsak a vásárolt alkohol mennyisége, hanem a fajtája is változott, és egyre többen választják az olcsóbb söröket a tömény italok helyett.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.