Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Habár már a hátunk mögött tudhatjuk a pandémiát, nem múlt el nyomtalanul mindaz, amit a koronavírus-járvány okozott az életünkben. Az emberek nehezen tértek vissza a korábbi kerékvágásba és a moziknak, az éttermeknek és a bároknak is kellett egy kis idő, mire újra beindult bennük az élet.

Egy friss kutatás eredményeit megvizsgálva arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy az emberek szívesebben és gyakrabban isznak otthon, mint egy bárban vagy egy étteremben. A tanulmány szerzői arra a kérdésre keresték a választ, hogy miként változtak az alkoholfogyasztási szokások az elmúlt hónapokban, ám az italozásra nem csak a Covid volt hatással.

A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock
A bárok helyett sokan inkább otthon italoznak /Fotó: Shutterstock

A megkérdezettek 23%-a válaszolta azt, hogy most többet iszik otthon, mint egy évvel ezelőtt, és mindössze 16%-uk mondta azt, hogy az egy évvel korábbihoz képest ma inkább a vendéglátóhelyeken fogyaszt alkoholt. Mindamellett, hogy kényelmesebb otthon italozni, és a pandémia alatt sokan megtanulták, hogyan keverjenek maguknak koktélt, az áremelkedés is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek kevesebbet járnak étterembe vagy bárokba iszogatni.

A Kantar tanulmányát idéző Daily Meal cikk szerzője kitér arra is, hogy az élelmiszerár-emelkedés jelentősen érintette az alkoholos termékeket az Egyesült Államokban és jól látható, hogy a vásárlók elkezdték csökkenteni a kosarukba pakolt mennyiséget.

Aki korábban például megvette a harmincas csomagot, az ma inkább 24-eset vesz, a 12-es csomagot pedig hatos pakkra váltották, hogy így spóroljanak. De nemcsak a vásárolt alkohol mennyisége, hanem a fajtája is változott, és egyre többen választják az olcsóbb söröket a tömény italok helyett.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.