Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Érdekességek

Top 5 magyar étterem, ahol a legfinomabb a vasárnapi ebéd

Vasárnap nincs időd és kedved sem főzni, inkább beülnél a családdal valahova egy jót ebédelni, de hova? Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz nemcsak a legjobb éttermeket, cukrászdákat, street food helyeket listázza, hanem a legjobb vasárnapi ebédet is.

A Dining Guide összeállításából a top 5 vasárnapi ebédet emeljük ki. Négy budapesti vendéglő mellett egy balatoni étterem is helyet kapott a legjobbak között. A Vendéglő a kisbíróhoz az abszolút favorit, de a másik 4 hely is figyelemreméltó.

Vendéglő a kisbíróhoz

A budai Bock koncepció egyfelől összetéveszthetetlenül „bírói” konyha, másrészt egy kicsit mégis más. Kicsit könnyedebb, kicsit lazább, mint a nagykörúti bisztró, és folyamatosan igyekszik figyelembe venni a budaiak, a budai családok igényeit. A Varju Viktor vezette konyha tradicionális magyar ételeket kínál, innovatív felfogásban, újragondolt verzióban, és folyamatosan törekszik a szezonalitásra. Nem véletlen Buda egyik leglátogatottabb, töretlen népszerűségű étterme, ahol laza, kötetlen stílus és valóban jó ételek várják a látogatókat.

Émile

Volt egy álma a Gerbeaudháznak, mégpedig egy olyan hely Budán, a Rózsadomb és Pasarét metszéspontján, ahol otthonos ízeket ehetnek a vendégek, szinte családias környezetben. Időközben azonban valahogy más lett a hely, és kilépett a neki szánt szerepből. Végül azonban új életet kezd az Émile, visszatért a gyökereihez és megvalósítani törekedett az eredeti tervet. Közvetlenebb, az otthoni ízekre inkább emlékeztető stílusban f olytatta, természetesen továbbra is kiváló reggeli ételekkel, valamint cukrászsüteményekkel, melyek közül az Émile torta máris emblematikus.

Budai Gesztenyés Nagyvendéglő

Eredetileg Nagyvendéglőnek hívták, és ez több, mint száz éve volt. A budai étterem azóta nagyon sokat látott és nagy utat járt be. A hangsúly a családi vendéglátáson van. A konyha úgy igyekszik újszerűt mutatni, hogy közben tiszteletben tartja a tradíciókat. Az ételek egyszerűek és közérthetőek, az állandó étlapon kívül szezonális ajánlat is elérhető. Az étterem nagyon gyerekbarát, és saját termékeit sikeres webshopban is árulja.

Kistücsök

A tavaly a 25-ik születésnapját ünneplő balatonszemesi Kistücsök a balatoni régió állócsillaga. Az egész évben folyamatosan nyitva tartó étterem irigylésre méltó törzsvendég gárdával rendelkezik. Csapody Balázs fáradhatatlan elkötelezettsége a helyi alapanyagok felemelésére töretlen. A konyhát vezető Jahni László séf évtizedek óta folyamatosan ötvözi a klasszikus, magyar vidék ételeit a modernebb megújító elképzeléseivel. A tulajdonos személyisége, a konyha színvonala, valamint a Kistücsök családias hangulatú személyzete teszi teljessé az élményt.

Trattoria Pomo D’oro

Az ország első számú trattoriája a népszerű Gianni vezetésével működik. Közkedvelt, emblematikus, barátságos hangulatú olasz étterem az Arany János utcában, egy autentikus olasz trattoria minden elemével. A konyhafőnök, Rosario Simeoli a tradicionális olasz ételek mellett saját receptgyűjteményét és innovatív, kreatív étel összeállításokat használ. Az étlap az olasz régiók tradicionális fogásait vonultatja fel, és ezek autentikus alapanyagait használja. Az ország legrészletgazdagabb olasz borválasztéka, mintegy 350 tétellel Jáhner Attila szakértelmével.

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB STREET FOOD HELYÉT: ÍME A GYŐZTES! >>>

A PALÁGYI ESZTER VEZETTE COSTES LETT 2018 LEGJOBB ÉTTERME >>>

MEGVÁLASZTOTTÁK MAGYARORSZÁG LEGJOBB CUKRÁSZDÁJÁT: ÍME A GYŐZTES! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.