A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Körömpörkölt csülökkel
Vadas marha
Babgulyás
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Zsemlegombóc
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Káposztás tészta egyszerűen
Érdekességek

Kiderült: ezt a levesünket imádják a külföldiek, a világ legjobbjai között tartják számon

Az, hogy mi, magyarok, a Jókai bablevest szeretjük, és nemzeti kincsként tekintünk rá, az nyilvánvaló, és önmagában nem meglepő. De az, hogy más országokban is rajongják, már annál inkább örömteli meglepetés: egy, a világ legjobb babos ételeit rangsoroló listán bekerült a TOP 50-be!

Ha nemzetközi gasztro-toplista, akkor TasteAtlas: a kedvenc, mértékadó gasztroportálunk ezúttal a világ legjobb babos ételeinek listáját készítette el, amelyen az 50-ből az előkelő 21. helyen zárt a Jókai bablevesünk!

Mint kiderült, a magát „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként" leíró oldal, minden esetben szigorúan ellenőrzött olvasói szavazatok alapján rangsorol, és a beérkezett több ezer voks alapján született meg a lenti sorrend:

Forrás: TasteAtlas.com Facebook oldala
Forrás: TasteAtlas.com Facebook oldala



A TasteAtlas legutóbb a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló 150-es listával állt elő, amelyen 2 magyar cukrászda is helyet kapott, előtte pedig a világ legjobb 100 tortája közé került be 5 ismert és közkedvelt magyar édesség is.

Így készül az hagyományos jókai bableves

Ha valaki kedvet kapott hozzá, adunk egy kipróbált, bombabiztos receptet - videóval!

Hozzávalók:

A csülökhöz:

  • 1 kg füstölt csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 10 szem egész fekete bors

A leveshez:

  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • 30 dkg tarkabab (száraz)
  • bors
  • 4 db babérlevél
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál zeller zöld
  • 15 dkg szárazkolbász
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

A csipetkéhez:

  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.