Meghalt egy magyar turista Thaiföldön, miután egy luxusszállodában svédasztalos vacsorán vett részt. Cs. Tibor és párja, V. Diána thaiföldi nyaralásuk utolsó napját ünnepelték a korlátlan fogyasztásos vacsorával, melyet követően a férfi életét vesztette.
"Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat" - mesélte a Borsnak egy magyar turista, aki ugyanannak a Jomtien Palm Beach Hotelnek volt a vendége.
Kiderült, hogy a magyar társaságból öten is ettek a tenger gyümölcseiből, a vacsora után pedig rögtön jelentkeztek az ételmérgezés tünetei.
"Hányás, hasmenés gyötörte őket, Tibi különösen rosszul érezte magát" - mesélte a nő, aki szerint a férfi barátnője hajnali fél kettő körül riasztotta a többieket, hogy baj van. Ők szóltak a szálloda dolgozóinak, akik nem mentőt, hanem egy taxit hívtak. Mire az autóhoz értek, a férfi elvesztette eszméletét. Barátai elkezdték újraéleszteni, a szálloda dolgozói pedig csak ekkor hívtak hozzá mentőt.
Tibor a kórházba szállítást követően elhunyt.
A szemtanú elmesélte a lapnak, hogy a vacsora után ő és édesapja is egész éjjel hányt, reggelre pedig az édesanyja és a nővére is beteg lett. Cs. Tiboron kívül további két magyarhoz hívtak aznap mentőt.
A vajhal veszélyes
A vajhal csak korlátozottan alkalmas emberi fogyasztásra, a magas olajtartalma miatt már kis mennyiségben is erősen hashajtó hatású. Az előírások szerint 15 dekánál többet nem szabad egyszerre fogyasztani belőle, ugyanis súlyos gyomorbántalmakat és hasmenést okozhat. Olaszországban és Japánban tiltólistára került, Kanadában, az Egyesült Államokban és Magyarországon kötelező a csomagoláson felhívni a figyelmet az egészségre gyakorolt különleges hatására.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.