Milyen köreteket fogyaszthatok gluténérzékenyként, és melyek azok, amiket felejtsek el örökre?
A fogyasztható köretek tárháza igen bőséges, és az élettani hatásuk kiemelkedő. Kedvünkre összeállíthatunk új ízkombinációkat is. Fontos hogy, olyan terméket vásároljunk, amin feltünették, hogy gluténmentes. Iránymutatóként íme néhány kerülendő és ajánlott köret:
Bátran fogyasztható, gluténmentes köretek:
burgonya, rizs, (barnarizs, jázminrizs, basmati rizs) köles, hajdina, amaránt, quinoa és az ezekből készült köretek és tészták
Tiltott köretek gluténérzékenyeknek:
búza, árpa, rozs, bulgur, kuszkusz, gersli (árpagyöngy), durumbúza, tönkölybúza és az ezekből készült félkész vagy kész élelmiszerek, köretek és tészták
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.