Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Praktikus

Ettől a titkos hozzávalótól lesz isteni a tojásrántotta

Tojásrántotta /Fotó: Shutterstock
Ahogy a lecsó esetében, úgy a tojásrántotta készítésre is igaz a mondás; ahány ház, annyi szokás, és természetesen mindenki a sajátjára esküszik. Létezik azonban egy hozzávaló, amivel még tuti, hogy te sem készítettél tojásrántottát. Ettől a hozzávalótól lesz igazán szuper a reggeli, ráadásul az szinte minden háztartásban megtalálható.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a tojásrántotta szinte minden otthon egyik kedvenc reggeli étele. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen csak fel kell verni a tojásokat, fűszerezni, majd egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Természetesen a sütési időn és egyéb más apróságokon könnyen el lehet még csúszni, ám tényleg nehéz olyan komoly bakit ejteni, melynek következtében a kukában végezné az étel.

Ha esetleg nem lennél megelégedve a tojásrántottával, vagy csak egyszerűen a legjobbra ízre és állagra törekednél, akkor fogadd meg, próbáld ki Alton Brown tanácsát. Az amerikai séf ugyanis azt javasolja, hogy tegyél egy kanál majonézt is a rántottába. A szakember azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz ez a fogás.

A majonéz csodákra képes, ha tojásrántottáról van szó /Fotó: Shutterstock
A majonéz csodákra képes, ha tojásrántottáról van szó /Fotó: Shutterstock

Íme, a szakács rántottájának a receptje:

  1. Feltörünk néhány tojást, miközben előmelegítjük a serpenyőt. Keverés közben hozzáadunk egy kanálnyi majonézt és egy teáskanál vizet.
  2. Amikor az olaj már átforrósodott a serpenyőben, beleteszünk egy kevés vajat is.
  3. Ha a vaj elolvadt, öntsük rá a tojáskeveréket, majd egy spatulával addig kevergetjük, amíg a kívánt állagot el nem érjük.

Bármennyire is hihetetlen, de a majonéz íze még csak minimálisan sem érezhető a tojásrántottán, viszont sokkal krémesebb és lágyabb az állaga.

Tipp: Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.