Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Praktikus

Ezért ne mosd meg a nyers húst főzés előtt

Akár boltban, akár piacon a hentesnél vásárolsz húst, főzés előtt a legtöbben a mosogató felett leöblítik a húst. A szakemberek szerint azonban sokkal többet ártunk ezzel, mint használunk.

Bár evidensnek tűnik, hogy a nyers húst megmossuk felhasználás előtt, és még olyan szaktekintélyektől is ezt láthattuk, mint Julia Child, híres mesterszakács és televíziós személyiség, a hús leöblítése mégsem jó ötlet.

Az élelmiszerbiztonsági kutatók arra figyelmeztetnek, hogy főzés előtt soha nem szabad leöblíteni a nyers húst a mosogatóban. Meredith Carothers, az USDA Élelmiszerbiztonsági és Felügyeleti Szolgálatának szakembere azt is elmondta, hogy miért. Ezzel a művelettel ugyanis semmi mást nem teszünk csak a fertőzés kockázatát növeljük. Ugyanis, amikor leöblítjük a húst a baktériumok átkerülnek más felületekre. A mosogatóba, a konyhapultra, edényekre.

A konyhai felületekre egyébként is érdemes nagyon odafigyelni, a nyári hőségben pedig még inkább, mert ilyenkor még gyorsabban szaporodnak a baktériumok. Tehát fontos, hogy gyakran fertőtlenítsünk és arra is figyeljünk, hogy, főzés közben és, hogyha nyers húshoz érünk többször is mossunk kezet. A baktériumok ilyenkor ugyanis 3 méter távolságban is képesek terjedni. Ráadásul a húst sem tisztítjuk meg tőlük ilyenkor, ugyanis a víz nem öli meg őket. Tehát az öblítési műveletnek inkább kára, mint haszna van.

A szakemberek szerint elég, ha egy papírtörlővel felitatjuk a húslét, a főzéskor ugyanis a hő hatására elpusztulnak a baktériumok, amint a hús belső hőmérséklete 60-62 fok fölé emelkedik.

4 ÉTEL, AMIT SOHA NEM KELLENE MEGMOSNOD FŐZÉS ELŐTT >>>

5 ÉTEL, AMIT NEM MOSOL MEG, PEDIG KELLENE! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.