Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A lasagnét mindenki szereti, Kisit macerás az eredeti recept, nem mindegy, miylen tésztából csináljuk, a besamel is egy külön kör, a bolognai ragu pedig a harmadik. Amit most mutatunk az egy jelentősen egyszerűsített változat: a tészta palacsinta, a töltelék ugyan darált húsos ragu, de besamel helyett tejföl és olvasztott vaj kerül a rétegek közé. És persze sajt. Rengeteg. Palacsintát sütni már a múltkor megtanultunk, a darált hússal pedig igen könnyű bánni. Máris mutatjuk!

Hozzávalók:

22,5 dkg liszt
4 db tojás

2 dl tej
1 dl szóda
2 szál petrezselyem
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
75 dkg darált hús
bors
3 ek sűrített paradicsom
3 ek tejföl
50 dkg daraboltparadicsom-konzerv
4-5 tk vaj
15 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, 1 csipet sóval és a tejjel keverjük simára. Hagyjuk állni 15 percig, majd adjuk hozzá a szódát, és a megmosott, felaprított petrezselymet. Süssünk a tésztából 6 darab, vastagabb palacsintát.

Vágjuk körbe a palacsintákat egy 24 cm-es kapcsos tortaforma méretére, majd béleljük ki a formát sütőpapírral.

A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, és egy jó éles késsel apróra vágjuk. A fokhagymát reszelhetjük is, de fokhagymaprésen is átnyomhatjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a hagymákat, és közepes lángon egy picit megpároljuk, de figyelni kell, mert a fokhagyma, ha odakap, megkeseredik, és elrontja az étel ízét. Amikor már barnulgat, le kell húzni a tűzről. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, állandó kevergetés mellett. A hús vizet ereszt, nem is keveset, nem lesz szükség alávizezésre. Sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a sűrített paradicsomot, a tejfölt és a darabolt paradicsomot, majd kevergetve összeforraljuk a ragut.


Rétegezzük a palacsintákat, 1-1 tk olvasztott vajat, a ragut és a reszelt sajtot egymás után a formába, és a tetejét is szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. A lasagnét 200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: VILLÁMGYORS KEVERT ZABPELYHES SÜTI, AMIT A NAGYI IS IMÁDNA! >>>
FAPADOS FŐZŐISKOLA: RAKOTT KRUMPLI LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.