A ház sütinél nincs jobb. A piskóták, piték és kevert sütemények az otthon melegét juttatják eszünk, a mama főztjét, és bizony hiányoznak. De miért ne állíthatnád elő ezeket te? Nem mindegyik igényel óriási konyhai rutint - palacsintát, tejbegrízt és madártejet főzni már nyilván mindenki tud, most mutatunk egy klasszikus kevert sütit, kicsit egészségesítve: zabpehellyel és reszelt cukkinivel turbózva! Isteni szaftos, hosszanfriss lesz a végeredmény, ígérjük!
25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
10 dkg cukkini
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg zabpehely
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé
1. A margarint keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat. Ezután reszeljük bele a cukkinit, és óvatosan forgassuk össze.
2. Szitáljuk egy nagyobb tálba a lisztet, majd keverjük hozzá a sütőport és a zabpelyhet is. Végül szórjunk bele egy csipet sót.
3. Az étcsokoládét törjük kisebb kockákra, majd egy éles késsel vágjuk durvára. Egy kanál segítségével keverjük a tojásos masszába.
4. A lisztes keveréket forgassuk a tojásos masszába, és alaposan dolgozzuk össze. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett vekniformába, majd 165 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is megsült-e.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.