Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Fapados főzőiskola

Fapados főzőiskola: villámgyors kevert zabpelyhes süti, amit a nagyi is imádna!

cukkinis-zabpelyhes klevert sütemény lépésről lépésre
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A ház sütinél nincs jobb. A piskóták, piték és kevert sütemények az otthon melegét juttatják eszünk, a mama főztjét, és bizony hiányoznak. De miért ne állíthatnád elő ezeket te? Nem mindegyik igényel óriási konyhai rutint - palacsintát, tejbegrízt és madártejet főzni már nyilván mindenki tud, most mutatunk egy klasszikus kevert sütit, kicsit egészségesítve: zabpehellyel és reszelt cukkinivel turbózva! Isteni szaftos, hosszanfriss lesz a végeredmény, ígérjük!

Hozzávalók egy vekniformához:

25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
10 dkg cukkini
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg zabpehely
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé

elkészítés:

1. A margarint keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat. Ezután reszeljük bele a cukkinit, és óvatosan forgassuk össze.

2. Szitáljuk egy nagyobb tálba a lisztet, majd keverjük hozzá a sütőport és a zabpelyhet is. Végül szórjunk bele egy csipet sót.

3. Az étcsokoládét törjük kisebb kockákra, majd egy éles késsel vágjuk durvára. Egy kanál segítségével keverjük a tojásos masszába.

4. A lisztes keveréket forgassuk a tojásos masszába, és alaposan dolgozzuk össze. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett vekniformába, majd 165 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is megsült-e.



Még több egyszerűen nagyszerű fapados receptet találsz itt >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.