Akár önszántából, akár egészségügyi okból dönt valaki az életmódváltás mellett, a legnagyobb fejtörést mindig az okozza, mivel váltsuk ki azokat a régi kedvenceinket, amelyek már nem férnek bele a diétába. Búcsút kell mondani a zsemlének, a ropogós kenyérnek, lángosnak. Szerencsére ma már számtalan alternatíva áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy ezeket a finomságokat is elkészítsük egészségesebben.
A diétázók két nagy csodafegyvere lehet a zabpehely és a túró. A zabpehely nagyon jó szénhidrátforrás, sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és magas a rosttartalma is. A túró szintén egy szuperélelmiszer, magas fehérjetartalommal.
Ebből a két alapanyagból olyan ételeket készíthetsz, amelyek kiváltják a reggelit, ebédet vagy a vacsorát, de még a desszertet is. A zabpehely és a túró remek hozzávaló süteményekhez, zsemléhez, sőt még lángoshoz is.
A túrós-zabpelyhes lepények tetejét megkenhetjük görög joghurttal, vagy magas fehérjetartalmú skyr joghurttal, és szórhatunk rá zsírszegény sajtot. De készíthetünk mellé fokhagymás-joghurtos mártogatóst is. Ha pedig igazán tartalmas fogást szeretnénk, a zabpelyhes-túrós lángos diétás tojáskrémmel is kombinálhatjuk. Sok-sok zöldséggel tálalva akár laktató ebéd is lehet belőle.
Hogyan készül a diétás tojáskrém? Videónkból kiderül!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.