Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Diéták

Fogyj paradicsommal, szuperegészségesen - tippek és mintaétrend!

Így készül az igazi olasz paradicsomszósz: 6 egyszerű lépés + 3 eredeti recept!
Önmagában, salátában, levesek és mártások alapanyagaként, hidegen vagy melegen – a paradicsom mindig finom, mindig egészséges - ráadásul a vonalaink megőrzésében is segít!
Egészségünk őre

–A benne lévő likopin az egyik legjobb antioxidáns: védi a sejteket a káros szabad gyököktől, és segít megelőzni a rákos megbetegedések kialakulását. Jó hír, hogy a paradicsom feldolgozva is megőrzi likopintartalmát, sőt, egyes kutatások szerint hőkezelve még több szívódik fel belőle a szervezetben, ezért levesként, mártásként is nagyon egészséges!
Nagyon sok C-vitamin van benne, az ásványi anyagok közül pedig jelentős mennyiségben tartalmaz például káliumot.
–Amilyen finom, olyan könnyű: 100 g paradicsom kalóriatartalma mindössze 16 kcal.

Fogyókúrás mintanap

Reggeli & vacsora:

Reggelire kiváló a zabpelyhely idénygyümölccsel és egy kevés zsírszegény túróval. Ebédre válassz az általunk ajánlott paradicsomos fogások közül. Vacsorára 2 vékony szelet korpás kenyeret kenj meg light margarinnal, fektess rá paradicsom- és mozzarellaszeleteket, és szórd meg apróra vágott zöldfűszerrel. Ha melegszendvicsre vágysz, meg is grillezheted!

Ebéd:

Töltött paradicsom

Hozzávalók (4 személyre): 8 db paradicsom, 12 dkg árpagyöngy, só, 25 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 ág kakukkfű, 3 ek olívaolaj, bors
Elkészítése: A paradicsomok tetejét vágd le, a belsejüket kanalazd ki, tedd bele egy tálba. A paradicsomokat rendezd el tűzálló tálban. Az árpagyöngyöt a csomagoláson olvasható leírás szerint főzd ki, és add a paradicsomvelőhöz. A cukkinit és a hagymát hámozd meg, kockázd apróra. A kakukkfüvet szeld finomra. Az olívaolajat serpenyőben hevítsd fel, 3 percig kevergetve pirítsd rajta a hagymát és a cukkinit, majd add hozzá a zöldfűszereket. Az egészet forgasd a paradicsomos árpagyöngybe. Sózd és borsozd meg, majd az egészet kanalazd a paradicsomokba. Tedd rá a tetejüket, és süsd a 180 fokos sütőben kb. 25 percig.
Kalóriatartalom: kb. 470 kcal/adag

Karajszelet paradicsomos burgonyával
Hozzávalók (4 személyre): 2 kis fej vöröshagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek paradicsompüré, 800 g hámozott-darabolt paradicsom (konzerv), só, bors, 2 db főtt burgonya, 2 ág kakukkfű, 4 szelet kicsontozott sovány sertéskaraj
Elkészítése: A megtisztított hagymát kockázd fel, majd dinszteld meg 1 ek felhevített olívaolajon. Add hozzá a paradicsompürét és a konzervparadicsomot, a levével együtt. Sózd, borsozd meg, és lefedve, lassú tűzön főzd 20 percig. Add hozzá a felkockázott, főtt burgonyát és az apróra vágott kakukkfüvet. A megmosott, enyhén kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd meg. A maradék olívaolajat serpenyőben hevítsd fel, és süsd meg rajta a karajszeletek mindkét oldalát. Tálald a húst a paradicsomos burgonyával.
Kalóriatartalom: kb. 380 kcal/adag
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés

Tipp:
Még ropogósabb lesz a tészta, ha sütés előtt spriccelünk rá egy kevés vizet.

Még több diétatipp és fogyókúrás és életmódtanács az eheti fanny magazinban >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.