Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Praktikus

Panírozd be fordítva a rántott húst – nem hiszed el, mi sül ki belőle!

Rántott hús
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst – de mi történik akkor, ha nem a megszokott sorrendben panírozzuk be a húst? A végeredmény pontosan olyan finom lesz, mint a hagyományos verzió – csak egy kicsit izgalmasabb.

Mutatunk is egy zseniális fordított rántott hús receptet, amit még egy kis hagymával és mustáros szósszal is felturbóztunk. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel vagy akár friss salátával tálalva is mennyei!

A fordított rántott hús receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 5 dl víz
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 fej hagyma

A panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.

2. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.

3. A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a margarint, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.

4. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!
Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.