Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Édes polenta vagy puliszka
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Hagymakrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Babgulyás
Parasztlángos (kenyérlángos)
Csupacsokis brownie
Reszelt túrós sütemény
Zsemlegombóc
Toros káposzta
Dubarry-csirkemell
Oroszkrémtorta
Farsangi szalagos fánk
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Praktikus

Panírozd be fordítva a rántott húst – nem hiszed el, mi sül ki belőle!

Rántott hús
Ha már unod a hagyományos rántott húst, mutatunk egy trükköt, melynek segítségével ugyanolyan finom lesz a bunda, de egy kicsit mégis más: próbáld ki a fordított panírozást!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst – de mi történik akkor, ha nem a megszokott sorrendben panírozzuk be a húst? A végeredmény pontosan olyan finom lesz, mint a hagyományos verzió – csak egy kicsit izgalmasabb.

Mutatunk is egy zseniális fordított rántott hús receptet, amit még egy kis hagymával és mustáros szósszal is felturbóztunk. Sült krumplival, burgonyapürével, párolt rizzsel vagy akár friss salátával tálalva is mennyei!

A fordított rántott hús receptje

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús
  • 5 dl víz
  • 4 ek ketchup
  • 3 ek mustár
  • 5 dkg margarin
  • 1 tk ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • 1 fej hagyma

A panírhoz:

  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

1. A húst felszeleteljük, megmossuk és kiklopfoljuk, majd besózzuk. Ezután fordított sorrendben bepanírozzuk a hússzeleteket: először a morzsába forgatjuk, majd a felvert tojásba, végül a lisztbe.

2. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük, majd tepsibe fektetjük őket. A hagymát karikákra szeleteljük, és a húsokra tesszük.

3. A vizet, a ketchupot és a mustárt összekeverjük, hozzáadjuk az ételízesítőt és a margarint, felforraljuk, majd a húsokra öntjük.

4. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!
Fordított rántott hús - isteni finom, megéri kipróbálni!

Nyitókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.