Nagyon szeretem a morzsás tésztát, mondhatni az egyik kedvenc süteményfélém. Egyszerű és gyors, és nagyjából bármikor elkészíthető, mert túl sok minden nem kell hozzá, így mindig készleten van otthon minden, ami kell hozzá.
A csavar most annyi ebben a sütiben, hogy a liszt egy részét darált dióval helyettesítettem, amitől az egész olyan csodálatos lett, hogy elmondani nem tudom. Tényleg, csak áradozni tudok róla. Egy meleg napon esetleg kínáljunk mellé vaníliafagyit! :)
Hozzávalók (12 szelethez):
200 g vaj + a formához
250 g liszt
150 g darált dió
só
250 g + 2 ek kristálycukor
750 g őszibarack
1. A vajat olvasszuk mag, majd hagyjuk kihűlni. Vegyítsük el a lisztet a darált dió, 1 csipet sóval és a 250 g cukorral. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, és dolgozzuk morzsás állagúra. Nyomkodjuk az így kapott tészta kétharmadát egy 26 cm átmérőjű tortaformába.
2. A barackot mossuk meg, vágjuk félbe, és magozzuk ki. Ezután rendezzük el a formában, morzsoljuk rá a megmaradt tésztát, és szórjuk meg a 2 ek cukorral. Süssük a süteményt a 200 fokra előmelegített sütő alsó részében 25-35 percig, végül vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve kínáljuk.
Elkészítési idő: 45 perc + hűtés
Egy szelet: 380 kcal
Tipp:
Még ropogósabb lesz a tészta, ha sütés előtt spriccelünk rá egy kevés vizet.
Még több gyors és könnyű recept >>>
Morzsasüti receptek >>>
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este. Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra. Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :) A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.