Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Ha gyors, őszi vacsorára vágysz, ez a leves remek választás: finom és tartalmas, és kezdők is bátran belekezdhetnek!

Egyszer egy címlap készítésnél megkaptuk, hogy nem tehetünk rá gombát, mert a gomba nagyon megosztó: vagy utálod vagy nagyon szereted, nincs köztes állapot. Nos, ez lehet, hogy így van, de szerintem a gomba csodálatos dolog. Nincs olyan étel, amiben ne szeretném. Most igazából egy jó rántott gombára vágynék tartármártással. Megint ebéd előtt írom a blogot... :) Arra már rájöttem, hogy éhesen nem szabad vásárolni menni, mert háromszor annyi dolgot veszek, mint azt eredetileg terveztem. És hát a másik ilyen alapigazság, hogy ne írj gasztroblogot éhesen, ebéd előtt. :)

Gombás receptek >>>


Hozzávalók (4 személyre):

250 g csirkemellfilé

bors
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
250 g gomba
2 ek vaj
1/4 csésze (250 ml-es) liszt
1 liter húslevesalaplé
1 db babérlevél
50 ml cukrozatlan habtejszín
50 g tejföl
1/2 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring

1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel falatnyi darabokra. Sózzuk, borsozzuk meg azokat, azután pirítsuk a lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig. Szedjük ki, és tegyük félre.

2. Tisztítsuk meg a kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket. A fokhagymát nyomjuk át, a többi zöldséget pedig aprítsuk fel.

3. Adjuk a hússütés után visszamaradt zsiradékhoz a vajat, forrósítsuk fel, majd kissé pirítsuk meg rajta az előkészített zöldségeket. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk további 1 percig. Azután öntsük fel az alaplével, és keverjük simára. Dobjuk a levesbe a babérlevelet, forgassuk bele a húskockákat, és közepes lángon főzzük 15 percig.

4. A tűzről levéve dúsítsuk a levest a tejszín és a tejföl keverékével, végül sózzuk és borsozzuk meg. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!

Kedvenc leveseim:

KLASSZIKUS FRANCIA HAGYMALEVES >>>
BURGONYAKRÉMLEVES VIRSLIVEL >>>
SÜLTFOKHAGYMA-KRÉMLEVES >>>
SAJTKRÉMLEVES ROPOGÓSRA SÜLT DARÁLT HÚSSAL >>>

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.