Egyszer egy címlap készítésnél megkaptuk, hogy nem tehetünk rá gombát, mert a gomba nagyon megosztó: vagy utálod vagy nagyon szereted, nincs köztes állapot. Nos, ez lehet, hogy így van, de szerintem a gomba csodálatos dolog. Nincs olyan étel, amiben ne szeretném. Most igazából egy jó rántott gombára vágynék tartármártással. Megint ebéd előtt írom a blogot... :) Arra már rájöttem, hogy éhesen nem szabad vásárolni menni, mert háromszor annyi dolgot veszek, mint azt eredetileg terveztem. És hát a másik ilyen alapigazság, hogy ne írj gasztroblogot éhesen, ebéd előtt. :)
Hozzávalók (4 személyre):
250 g csirkemellfilé
só
bors
1 ek olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 db sárgarépa
250 g gomba
2 ek vaj
1/4 csésze (250 ml-es) liszt
1 liter húslevesalaplé
1 db babérlevél
50 ml cukrozatlan habtejszín
50 g tejföl
1/2 csokor petrezselyem
1 ág rozmaring
1. A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel falatnyi darabokra. Sózzuk, borsozzuk meg azokat, azután pirítsuk a lábasban felhevített olívaolajon 2-3 percig. Szedjük ki, és tegyük félre.
2. Tisztítsuk meg a kétféle hagymát, a répát és a gombafejeket. A fokhagymát nyomjuk át, a többi zöldséget pedig aprítsuk fel.
3. Adjuk a hússütés után visszamaradt zsiradékhoz a vajat, forrósítsuk fel, majd kissé pirítsuk meg rajta az előkészített zöldségeket. Hintsük meg a liszttel, és pirítsuk további 1 percig. Azután öntsük fel az alaplével, és keverjük simára. Dobjuk a levesbe a babérlevelet, forgassuk bele a húskockákat, és közepes lángon főzzük 15 percig.
4. A tűzről levéve dúsítsuk a levest a tejszín és a tejföl keverékével, végül sózzuk és borsozzuk meg. A finomra vágott zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
A recept a Fanny konyha 2016/10. számában jelent meg!
Kedvenc leveseim:
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.