Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csodálatos ízkombináció a vanília és a narancs! És az már csak hab a tortán, hogy mindezt egy pillanatok alatt összedobható csigában tálaljuk.

Szörnyű minden ilyen posztot úgy kezdeni, hogy imádom a leveles tésztát és imádom a pizzatésztát. Sajnálom, de hát ez van. És mondom ezt úgy, hogy nem érzem magam kezdőnek és elég otthonosan mozgok a konyhában, de szerintem az nem bűn, ha olyan dolgokat szeretünk, amivel a saját dolgunkat könnyíthetjük meg. Főleg, ha mondjuk hétköznap vendégek esnek be, és tudod, hogy max. egy órád van rendet tenni a lakásban és még valamit harapnivalót is össze kéne dobni. A konyhakész levelestészta nálam alapkellék a hűtőben. Úgy, mint a tej vagy a tojás, mindig kell lennie. Magyarázhatnám, hogy miért, de nagyjából minden csak kifogás lenne, vagy próbálnám lefedni a sztorit, hogy a nagy konyhaguruk ezért engem meglincselnének.

Ez pedig egy nagyon egyszerű recept, de arra azért érdemes odafigyelni, hogy mennyi narancshéjat teszünk bele, mert kicsit kesernyés lehet tőle a végeredmény.

A kezdők bátran álljanak neki, a haladók pedig kezdjenek különböző variációkba!

Hozzávalók (12 darabhoz):

1 tasak vaníliaízű pudingpor
200 ml tej
1 db bionarancs lereszelt héja és kifacsart leve
1 csomag konyhakész leveles tészta
vaj a tepsihez
barna cukor

1. Egy kisebb lábasban keverjük simára a pudingport és a tejet, majd kis lángon főzzük sűrűre. A tűzről levéve forgassuk bele a narancshéjat és -lét.

2. Simítsuk a narancsos krémet a kitekert tésztára, óvatosan tekerjük fel, azután vágjuk fel 12 egyforma darabra.

3. Nyomkodjuk a csigákat egy 12 darabos muffintespi kivajazott mélyedéseibe, és szórjuk meg némi barna cukorral. Végül süssük aranyszínűre a sütiket a 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

Elkészítési idő: 35 perc

Egyéb gyümölcsös desszertjeim:

Barackos pohárkrém
Citromos álompite
Barackos rakottas
Mákos muffin eperrel
Citromos pohárkrém

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.