Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Évekig hadilábon álltam a rukolával. Na azt hagyjuk is, hogy a nevével most se vagyok kibékülve. A bevásárlólistára mindig két k-val írom fel. És biztos is voltam benne, hogy az úgy is van. Mígnem Szandra, az olvasószerkesztőnk, ki nem oktatott, hogy egy k. Azóta próbálom helyesen írni, így viszont a boltban hülye fejeket vágok, hogy nem tudom mit írtam a papírra. Aztán rájövök, hogy na ez az ám, csak egy k-val. Ja igen, és a hadiláb. Valahogy nem ízlett, túl intenzív volt. Azóta nyilván öregebb lettem és változott az ízlésem. Szinte minden héten eszem rukolát, más-más formában: salátában, szendvicsben, tortilla tekercsben, pestonak elkészítve.
Rukolás körte
A boltból:
100 g rukola
2 db körte
50 g dióbél
100 g márványsajt
A kamrából:
50 ml olívaolaj
4 ek balzsamecet
só
bors
A megmosott, megszárogatott rukolát tegyük tálba.
Adjuk hozzá a megmosott, felszeletelt körtét, a durvára vágott diót és az elmorzsolt márványsajtot.
Keverjük simára az olívaolajat a balzsamecettel, majd alaposan sózzuk, borsozzuk meg. Locsoljuk az így kapott öntetet a salátára, és óvatosan forgassuk össze. Azonnal tálaljuk, mert a rukola hamar
összeesik.
Egy adag: 390 kcal
További finomságokat és a Gyorsan, könnyű rovatot megtalálhatod a havonta megjelenő Fanny konyha magazinunkban. Ez a recept a 2015/1. számban jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.