A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Mézes-mustáros csirkemell
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Ilyen morcos időben nincs is jobb, mint egy finom és tartalmas leves. Főleg, ha sajt is van benne, és ropogósra sült darált hússal kell megszórni...

Az elmúlt hónapokban egészségügyi okokból diétáznom kell, ezért vannak nehéz pillanataim a főzés során. Amúgy jól bírom, annak ellenére, hogy imádok enni, mégis mindig jön egy olyan étel, aminél elgyengülök. Na ezt pont egy ilyen. Amikor a sajtot reszeltetem, csak azon járt az eszem, hogy mennyire imádom az olvadt sajtot, ahogy ráolvad mondjuk egy jó tésztára. Vagy, hogy de megennék egy adag rántott sajtot tartárral. Szóval a sajt a gyengém, ez a leves pedig a pirított darált hússal pláne isteni. Vagy legalábbis azok, akik kóstolták, ezt mondják. :) 

 

Hozzávalók (4 személyre):

1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
300 g vegyes darált hús

bors
2 db húsleveskocka
500 g sajt
1 csokor petrezselyem

Az összes gyors és könnyű receptem >>>

1. Az újhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A répát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Hevítsünk fel 2 ek olajat, és süssünk rajta üvegesre 1 ek aprított újhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve süssük fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, azután kanalazzuk tányérba.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olajat, forrósítsuk fel, és pirítsuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat 5 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 10 percig.

3. Forgassuk a levesbe a lereszelt sajtot, és kevergetve főzzük további kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 750 kcal


A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg! 

További kedvenc leveseim: 
 

Villámgyors zöldségleves

Burgonyakrémleves virslivel

Csirkeraguleves ropogós tésztával

 

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.