Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Ilyen morcos időben nincs is jobb, mint egy finom és tartalmas leves. Főleg, ha sajt is van benne, és ropogósra sült darált hússal kell megszórni...

Az elmúlt hónapokban egészségügyi okokból diétáznom kell, ezért vannak nehéz pillanataim a főzés során. Amúgy jól bírom, annak ellenére, hogy imádok enni, mégis mindig jön egy olyan étel, aminél elgyengülök. Na ezt pont egy ilyen. Amikor a sajtot reszeltetem, csak azon járt az eszem, hogy mennyire imádom az olvadt sajtot, ahogy ráolvad mondjuk egy jó tésztára. Vagy, hogy de megennék egy adag rántott sajtot tartárral. Szóval a sajt a gyengém, ez a leves pedig a pirított darált hússal pláne isteni. Vagy legalábbis azok, akik kóstolták, ezt mondják. :)

Hozzávalók (4 személyre):

1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
300 g vegyes darált hús

bors
2 db húsleveskocka
500 g sajt
1 csokor petrezselyem

Az összes gyors és könnyű receptem >>>

1. Az újhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A répát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Hevítsünk fel 2 ek olajat, és süssünk rajta üvegesre 1 ek aprított újhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve süssük fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, azután kanalazzuk tányérba.

2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olajat, forrósítsuk fel, és pirítsuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat 5 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 10 percig.

3. Forgassuk a levesbe a lereszelt sajtot, és kevergetve főzzük további kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: 750 kcal


A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!

További kedvenc leveseim:

Villámgyors zöldségleves
Burgonyakrémleves virslivel
Csirkeraguleves ropogós tésztával

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.