Az elmúlt hónapokban egészségügyi okokból diétáznom kell, ezért vannak nehéz pillanataim a főzés során. Amúgy jól bírom, annak ellenére, hogy imádok enni, mégis mindig jön egy olyan étel, aminél elgyengülök. Na ezt pont egy ilyen. Amikor a sajtot reszeltetem, csak azon járt az eszem, hogy mennyire imádom az olvadt sajtot, ahogy ráolvad mondjuk egy jó tésztára. Vagy, hogy de megennék egy adag rántott sajtot tartárral. Szóval a sajt a gyengém, ez a leves pedig a pirított darált hússal pláne isteni. Vagy legalábbis azok, akik kóstolták, ezt mondják. :)
1 csokor újhagyma
2 db sárgarépa
3 ek olaj
300 g vegyes darált hús
só
bors
2 db húsleveskocka
500 g sajt
1 csokor petrezselyem
1. Az újhagymát tisztítsuk meg, karikázzuk fel. A répát hámozzuk meg, kockázzuk fel. Hevítsünk fel 2 ek olajat, és süssünk rajta üvegesre 1 ek aprított újhagymát. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve süssük fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk meg, azután kanalazzuk tányérba.
2. Adjuk a visszamaradt zsiradékhoz a megmaradt olajat, forrósítsuk fel, és pirítsuk rajta a megmaradt újhagymát és a répakockákat 5 percig. Öntsük fel 1,5 l vízzel, dobjuk bele a leveskockákat, és forraljuk fel. Ezután közepes lángon főzzük 10 percig.
3. Forgassuk a levesbe a lereszelt sajtot, és kevergetve főzzük további kb. 5 percig, amíg a sajt megolvad. Végül sózzuk, borsozzuk meg. A ropogósra sült darált húsos keverékkel és a finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
A recept a Fanny konyha 2016/1. számában jelent meg!
További kedvenc leveseim:
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.