Imádom a csirkemellet, de néha nagyon unalmas tud lenni. Ezért időnként kísérletezésbe kezdek, miként tudnám úgy feldobni, hogy azt én is szeressem, de azért a gyerek is megegye. Ez a zsebes változat azt hiszem, az egyik legjobban sikerült kísérlet, amit valaha csináltam. Finom, nem szárad ki, a spenót pedig nagyon jót tesz az egésznek. Fokhagymából szerintem többet is el tud viselni, szóval, ha valaki szereti a fokhagymát, akkor alapból 2 gerezddel induljon neki! :)
4 db (150 g-osak) csirkemellfilé
só
bors
200 g spenót (fagyasztott)
40 g vaj
1 gerezd fokhagyma
100 g szeletelt sajt
édes-nemes paprika
olaj
1. A csirkemellfiléket mossuk meg, töröljük szárazra, és vagdossuk be ½ cm-enként. Sózzuk és borsozzuk meg őket, majd tegyük félre.
2. Száraz, forró serpenyőben fonnyasszuk meg a spenótot. Forrósítsuk fel a vajat, és kissé pirítsuk meg rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymát. Adjuk hozzá a spenótot, és kevergetve pároljuk néhány percig.
3. Osszuk el a csirkemellekbe vágott zsebekben a fokhagymás-spenótos keveréket a sajtszeletekkel együtt. Azután szórjuk meg a húsokat 1-1 csipet pirospaprikával.
4. Kenjünk meg egy kevés olajjal egy darab alufóliát, rendezzük el rajta a csirkemelleket, majd csomagoljuk be őket. Tegyük tepsibe, és toljuk a 200 fokos sütőbe 30 percre. Végül csomagoljuk ki a húsokat, és pirítsuk aranyszínűre néhány perc alatt.
Elkészítési idő: 60 perc
A recept a Fanny konyha 2016/7. számában jelent meg!
Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.
Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.
Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)
A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.