Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Puncstorta  recept
Puncstorta
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Gyümölcs

3 ok, amiért imádjuk a cseresznyét

cseresznyelé
Ki tudna ellenállni a fákon és a piaci standokon kacsintgató piros gyümölcsszemek biztatásának: szedj le, vegyél meg! Egyél minél több cseresznyét, mert nemcsak az ízét, de jótékony hatásait is élvezheted.
1. Nyersen és feldolgozva is megunhatatlan

Kínában már 3000 éve ismerik ezt az édes gyümölcsöt. A legenda szerint az első cseresznyefát az ínyencként elhíresült Lucullus római hadvezér hozta magával egy kis fekete-tengeri kikötőből Európába. A hazai fajták júniusban a legfinomabbak. A piroson kívül sárga és egészen sötét, szinte már fekete fajták is léteznek. A frissen szedett egészséges szemek fényesek, ropogósak. A cseresznye kiváló desszertekbe, gyümölcslevesbe és szószba vagy turmixokba, továbbá elteheted lekvárnak, befőttnek.

Cseresznyés receptek >>>
2. Lefagyasztható a téli hónapokra

A leszárazott gyümölcsöt hideg folyó víz alatt alaposan mosd meg, majd konyharuhán vagy konyhai papírtörlőn hagyd megszáradni. (Máskülönben a vizes szemek összefagynak egy tömbbe.) A száraz cseresznyét vékony rétegben terítsd el egy tálcán, és tedd a fagyasztóba. Minél gyorsabban, minél alacsonyabb hőmérsékleten fagyasztod, annál kisebb jégkristályok keletkeznek benne és annál kevésbé roncsolódik a gyümölcshús, vagyis felengedéskor kevesebb levet fog engedni. Miután megfagyott, nejlontasakban tárolhatod a mélyhűtőben.

3. Szépít és fogyaszt

A cseresznye nagy mennyiségben tartalmaz értékes ásványi anyagokat és nyomelemeket, valamint antioxidáns hatású vitaminokat, amelyek hozzájárulnak bőröd szépségének megőrzéséhez. Vízhajtó hatása miatt hasznos a szív- és érrendszer karbantartásához, továbbá ideális táplálék fogyókúra idején, mert jóllakottság érzetet kölcsönöz. Magas cukortartalma miatt ne legelj le egy egész fát, de fél kilót megehetsz belőle naponta, vagy kifacsarhatod 1 kg gyümölcs levét (kb. 1/2 l lesz), amit elkortyolhatsz a nap folyamán. A cseresznyeszárból vízhajtó, méregtelenítő és emésztésszabályozó teát főzhetsz a diéta idejére.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.