Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Húsvét

Így készül házilag: húsvéti tormakrém pillanatok alatt

A tavasz és persze a húsvét sem múlhat el a kissé pikáns, kissé csípős, de rendkívül egészséges zöldség, a torma nélkül. Készítsünk belőle krémet házilag!

Pofonegyszerű és pillanatok alatt el is készül ez a házi tormakrém, amelynek hozzávalóit és lépéseit nutritionist_bori, azaz Nagy Borbála táplálkozási szakértő mutatta meg Instagram-oldalán.

Sok jó tulajdonsága miatt érdemes rendszeresen tormát fogyasztani (Fotó: Shutterstock)
Sok jó tulajdonsága miatt érdemes rendszeresen tormát fogyasztani (Fotó: Shutterstock)

Miért érdemes tormát fogyasztani?

Csípőssége miatt sokan kerülik a tormát, pedig számos jótékony hatása van a szervezetre.

  • Vírus-, gomba-, és baktériumölő hatású, ezáltal erősíti az immunrendszer.
  • Rostban gazdag, tehát segíti az emésztést, és jót tesz a keringési rendszerünknek is.
  • Tisztítja a vért, a májat és a veséket.

Érdemes tehát minél gyakrabban fogyasztanunk, és a húsvéti időszak remek alkalom, hogy elkezdjük beiktatni az étrendünkbe. A krémes torma jól illik a főtt tojáshoz, a sonkához és a kalácshoz egyaránt. Íme, az elkészítése.

Hozzávalók:

  • 1 db torma
  • ½ db alma
  • 2 dl víz
  • 2 tk. méz
  • 2 ek. ecet

Elkészítése:

  1. A tormát és az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, vagy robotgépben felaprítjuk.
  2. A vízhez adunk egy csipet só, azután hozzáadjuk a mézet és az ecetet is, és alaposan összekeverjük.
  3. A mézes-ecetes vizet az almás-tormás keverékre öntjük, jól összekeverjük, és ha darabosan szeretjük, így már fogyaszthatjuk is. Ha igazán krémes tormát szeretnénk, akkor pedig robotgéppel simára pürésítjük az egészet.

A házi keverékünk a hűtőben néhány hétig eláll, de úgysem marad belőle addig.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.