Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy mi, magyarok, mindent kirántunk, amit csak lehet – és azt is, amiről nehéz elképzelni, hogy bundázva finom lehet... Miért lenne kivétel a húsvéti menü egy fontos eleme, a tojás? Íme, egy ínycsiklandó bundázott töltött tojás recept, amit mindenki imádni fog!
Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál.
Hozzávalók:
4-5 tojás
5 dkg félkemény sajt
4 marék vegyes saláta
pár szál újhagyma
1 kicsi sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
zsiradék
olívaolaj
citromlé
só
bors
Elkészítése:
Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.