Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Húsvét

Ezzel a különleges bundázott töltött tojással te leszel a húsvét sztárszakácsa

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy mi, magyarok, mindent kirántunk, amit csak lehet – és azt is, amiről nehéz elképzelni, hogy bundázva finom lehet... Miért lenne kivétel a húsvéti menü egy fontos eleme, a tojás? Íme, egy ínycsiklandó bundázott töltött tojás recept, amit mindenki imádni fog!

Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál.

Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 4-5 tojás
  • 5 dkg félkemény sajt
  • 4 marék vegyes saláta
  • pár szál újhagyma
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
  • zsiradék
  • olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
  2. Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
  3. A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  4. A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
  5. Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
  6. Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
  7. Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.