Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Húsvét

Ezzel a különleges bundázott töltött tojással te leszel a húsvét sztárszakácsa

Biztosan hallottad már azt a mondást, hogy mi, magyarok, mindent kirántunk, amit csak lehet – és azt is, amiről nehéz elképzelni, hogy bundázva finom lehet... Miért lenne kivétel a húsvéti menü egy fontos eleme, a tojás? Íme, egy ínycsiklandó bundázott töltött tojás recept, amit mindenki imádni fog!

Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál.

Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 4-5 tojás
  • 5 dkg félkemény sajt
  • 4 marék vegyes saláta
  • pár szál újhagyma
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
  • zsiradék
  • olívaolaj
  • citromlé
  • bors

Elkészítése:

  1. Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
  2. Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
  3. A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  4. A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
  5. Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
  6. Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
  7. Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.