Bár, mint a legtöbb kelt tészta, ez is a sütés napján a legfinomabb, másnap még mindig csodás lesz!
A kalácstésztához:
30 g friss élesztő
65 g cukor
180 ml tej
1 db egész tojás + 1 tojássárgája
375 g finomliszt
1 csipet só
125 gr vaj
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás a kenéshez
300 g magozott, fagyasztott meggy
A töltelékhez:
350 g philadelphia krémsajt
1 db tojássárgája
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1. Morzsold az élesztőt egy csipet cukorral és kevés liszttel egy tálba, majd öntsd rá a langyos, de 42 foknál nem melegebb tejet. Futtasd fel kb. 30 perc alatt.
2. Keverd a maradék cukrot habosra a tojással és a sárgájával. Öntsd hozzá a megkelt kovászt.
3. Egy mély tálban keverd a lisztet a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal össze. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az élesztős tojásos keveréket. Gyúrd a tálban míg össze nem áll, majd deszkára borítva még néhány percig. Tedd vissza a tálba, takard le és meleg helyen keleszd kb. 1 órát, míg szépen meg nem emelkedik.
4. Közben keverd a krémsajtot össze a tojássárgával, cukorral, vaníliával és sóval míg homogén masszává nem áll.
5. Olvaszd ki és csepegtesd le a meggyet.
6. Gyúrd össze a megkelt tésztát, majd nyújtsd kb. 1 cm vastag téglalappá. Kend meg a krémsajttal úgy, hogy a szélein hagyj 1-1,5 centit szabadon. Dobáld rá a meggyeket.
7. Kend meg a szabadon hagyott tészta részeket a tojással és tekerd szorosan fel. Ha kész a rolád, tekerd csigavonalban össze. Hagyd állni 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.