Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Húsvét

Meggyes cheesecake húsvéti kalács, aminek lehetetlen ellenállni

cheesecake kalács
A húsvéti fonott kalácsot mindenki imádja, de néha-néha azért jól eshet valami újat is kihozni a klasszikus kelt tésztából. Ez a változat már bőven a sütemény kategóriába esik, és bár nem a sonka mellé javasoljuk, kenyér helyett azt megígérhetem, hogy a család imádni fogja!

Bár, mint a legtöbb kelt tészta, ez is a sütés napján a legfinomabb, másnap még mindig csodás lesz!

Hozzávalók

A kalácstésztához:
30 g friss élesztő
65 g cukor
180 ml tej
1 db egész tojás + 1 tojássárgája
375 g finomliszt
1 csipet só
125 gr vaj
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás a kenéshez
300 g magozott, fagyasztott meggy

A töltelékhez:
350 g philadelphia krémsajt
1 db tojássárgája
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

1. Morzsold az élesztőt egy csipet cukorral és kevés liszttel egy tálba, majd öntsd rá a langyos, de 42 foknál nem melegebb tejet. Futtasd fel kb. 30 perc alatt.

2. Keverd a maradék cukrot habosra a tojással és a sárgájával. Öntsd hozzá a megkelt kovászt.

3. Egy mély tálban keverd a lisztet a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal össze. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az élesztős tojásos keveréket. Gyúrd a tálban míg össze nem áll, majd deszkára borítva még néhány percig. Tedd vissza a tálba, takard le és meleg helyen keleszd kb. 1 órát, míg szépen meg nem emelkedik.

4. Közben keverd a krémsajtot össze a tojássárgával, cukorral, vaníliával és sóval míg homogén masszává nem áll.

5. Olvaszd ki és csepegtesd le a meggyet.

6. Gyúrd össze a megkelt tésztát, majd nyújtsd kb. 1 cm vastag téglalappá. Kend meg a krémsajttal úgy, hogy a szélein hagyj 1-1,5 centit szabadon. Dobáld rá a meggyeket.

7. Kend meg a szabadon hagyott tészta részeket a tojással és tekerd szorosan fel. Ha kész a rolád, tekerd csigavonalban össze. Hagyd állni 30 percig.

HÚSVÉTRA KÖTELEZŐ! OMLÓS, PUHA MAZSOLÁS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

NINCS HÚSVÉT KALÁCS NÉLKÜL! ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN FINOM ÉS FOSZLÓS AZ ÜNNEPI FONOTT>>>

13 MARADÉKMENTŐ RECEPT, HA VAN MÉG OTTHON HÚSVÉTI KALÁCS, SONKA VAGY FŐTT TOJÁS>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.