Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Húsvét

Meggyes cheesecake húsvéti kalács, aminek lehetetlen ellenállni

cheesecake kalács
A húsvéti fonott kalácsot mindenki imádja, de néha-néha azért jól eshet valami újat is kihozni a klasszikus kelt tésztából. Ez a változat már bőven a sütemény kategóriába esik, és bár nem a sonka mellé javasoljuk, kenyér helyett azt megígérhetem, hogy a család imádni fogja!

Bár, mint a legtöbb kelt tészta, ez is a sütés napján a legfinomabb, másnap még mindig csodás lesz!

Hozzávalók

A kalácstésztához:
30 g friss élesztő
65 g cukor
180 ml tej
1 db egész tojás + 1 tojássárgája
375 g finomliszt
1 csipet só
125 gr vaj
1/2 db citrom reszelt héja
1 db tojás a kenéshez
300 g magozott, fagyasztott meggy

A töltelékhez:
350 g philadelphia krémsajt
1 db tojássárgája
60 g cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

1. Morzsold az élesztőt egy csipet cukorral és kevés liszttel egy tálba, majd öntsd rá a langyos, de 42 foknál nem melegebb tejet. Futtasd fel kb. 30 perc alatt.

2. Keverd a maradék cukrot habosra a tojással és a sárgájával. Öntsd hozzá a megkelt kovászt.

3. Egy mély tálban keverd a lisztet a csipet sóval és a reszelt citromhéjjal össze. Add hozzá a szobahőmérsékletű vajat és az élesztős tojásos keveréket. Gyúrd a tálban míg össze nem áll, majd deszkára borítva még néhány percig. Tedd vissza a tálba, takard le és meleg helyen keleszd kb. 1 órát, míg szépen meg nem emelkedik.

4. Közben keverd a krémsajtot össze a tojássárgával, cukorral, vaníliával és sóval míg homogén masszává nem áll.

5. Olvaszd ki és csepegtesd le a meggyet.

6. Gyúrd össze a megkelt tésztát, majd nyújtsd kb. 1 cm vastag téglalappá. Kend meg a krémsajttal úgy, hogy a szélein hagyj 1-1,5 centit szabadon. Dobáld rá a meggyeket.

7. Kend meg a szabadon hagyott tészta részeket a tojással és tekerd szorosan fel. Ha kész a rolád, tekerd csigavonalban össze. Hagyd állni 30 percig.

HÚSVÉTRA KÖTELEZŐ! OMLÓS, PUHA MAZSOLÁS KALÁCS, AHOGY SZABI A PÉK KÉSZÍTI>>>

NINCS HÚSVÉT KALÁCS NÉLKÜL! ÍGY LESZ TÖKÉLETESEN FINOM ÉS FOSZLÓS AZ ÜNNEPI FONOTT>>>

13 MARADÉKMENTŐ RECEPT, HA VAN MÉG OTTHON HÚSVÉTI KALÁCS, SONKA VAGY FŐTT TOJÁS>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.