A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Húsvét

Narancsos-diós szelet a vendégeknek – az utolsó morzsáig elfogy, annyira finom!

Ha még mindig nem tudod, mivel kínáld meg hétfőn a locsolókat, mutatunk egy isteni finom receptet, ami népszerű lesz a vendégek körében.

Minden családban van olyan recept, amit nagyobb ünnepekkor el kell készíteni. Ha nálatok még nincs ilyen, vagy esetleg valami új receptet keresel, esetleg egyszerűen csak fogalmad sincs, mivel készülj a húsvéti őrületben, mutatunk egy nagyon ízletes sütit, amivel garantált a siker!

Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet sót
  • fél kezeletlen narancs reszelt héja

A kémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg puha vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • a megsütött piskóta fele
  • 1 kezeletlen narancs leve és héja
  • tej
  • narancsesszencia

A tetejére:

  • 9 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál hideg vaj
  • kandírozott citrushéj

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport meg a narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az egyik felét összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a narancslevet, hagyjuk egy kissé ázni, összekeverjük, és ha nem eléggé krémes, további narancsesszenciával ízesített tejet öntünk hozzá.
  3. A vajat habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral. A beáztatott piskótához adjuk a narancshéjat meg a diót, összekeverjük, és kevés tejjel összeállítjuk. A keveréket hozzáadjuk a kikavart vajhoz, és kézi mixerrel jó habosra keverjük. Rákenjük a piskótára.
  4. Összevágjuk az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hideg vajat, és ráöntjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kandírozott citrushéjjal, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy fél napig. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk.

MÉG TÖBB HÚSVÉTI DESSZERT RECEPTET ITT TALÁLSZ>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.