Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Húsvét

Narancsos-diós szelet a vendégeknek – az utolsó morzsáig elfogy, annyira finom!

Ha még mindig nem tudod, mivel kínáld meg hétfőn a locsolókat, mutatunk egy isteni finom receptet, ami népszerű lesz a vendégek körében.

Minden családban van olyan recept, amit nagyobb ünnepekkor el kell készíteni. Ha nálatok még nincs ilyen, vagy esetleg valami új receptet keresel, esetleg egyszerűen csak fogalmad sincs, mivel készülj a húsvéti őrületben, mutatunk egy nagyon ízletes sütit, amivel garantált a siker!

Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa / Recept és fotó: Vidék íze magazin
Egyszerű és finom a narancs és a dió párosa / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 csipet sót
  • fél kezeletlen narancs reszelt héja

A kémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg puha vaj
  • 10-15 dkg porcukor
  • a megsütött piskóta fele
  • 1 kezeletlen narancs leve és héja
  • tej
  • narancsesszencia

A tetejére:

  • 9 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál hideg vaj
  • kandírozott citrushéj

Elkészítése:

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral és a sóval, majd beleforgatjuk a tojássárgáját, a lisztet, a citromlével felfuttatott sütőport meg a narancshéjat. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  2. A piskótát hagyjuk kihűlni, majd lapjában kettévágjuk. Az egyik felét összemorzsoljuk és egy tálba tesszük. Rálocsoljuk a narancslevet, hagyjuk egy kissé ázni, összekeverjük, és ha nem eléggé krémes, további narancsesszenciával ízesített tejet öntünk hozzá.
  3. A vajat habosra keverjük az ízlés szerinti porcukorral. A beáztatott piskótához adjuk a narancshéjat meg a diót, összekeverjük, és kevés tejjel összeállítjuk. A keveréket hozzáadjuk a kikavart vajhoz, és kézi mixerrel jó habosra keverjük. Rákenjük a piskótára.
  4. Összevágjuk az étcsokoládét, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük a felkockázott hideg vajat, és ráöntjük a sütemény tetejére. Megszórjuk kandírozott citrushéjjal, és hideg helyen hagyjuk állni legalább egy fél napig. Tálalás előtt hosszúkás szeletekre vágjuk.

MÉG TÖBB HÚSVÉTI DESSZERT RECEPTET ITT TALÁLSZ>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.