Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ha az édes sütemények mellé éppen sós recepteket keresel, akkor remek választás leveles tésztából elkészíteni a vendégváró falatokat. És ha már húsvét, akkor nincs mese, jöhetnek azok a parmezános nyuszik, minden mennyiségben.

Ennek a sós sütinek többek között az is az előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összeállítható, ráadásul a sütési ideje sem túl hosszú, hiszen ez mindössze 10 percet vesz igénybe. Amennyiben kedvet kaptál a parmezános nyuszi elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is hozzá a Vidék íze magazin kiváló receptjét.

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető a parmezános nyuszi / Fotó: Vidék íze magazin
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető a parmezános nyuszi / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a recept!

Hozzávalók:

  • 2 csomag sós leveles tészta
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • kb. 5 dkg reszelt parmezán
  • 10 dkg mascarpone vagy más krémsajt
  • darált fehér bors

Elkészítés:

  1. Két tésztalapot kiterítünk. Olvasztott vajjal lekenjük mindegyiket, a hosszabbik oldalak mentén egy-egy centit üresen hagyunk.
  2. Az egyik lapot egyenletesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Óvatosan átemeljük rá a másik vajjal megkent lapot úgy, hogy a vajas fele lefelé nézzen.
  3. A két hosszú oldalon jól összenyomkodjuk egy villával a tésztát (ezt a részt nem kentük le vajjal). Utána keresztben egy centi széles csíkokra vágjuk egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével.
  4. A dupla tésztacsíkokat párszor megcsavarjuk úgy, hogy alul hagyunk egy kis nyuszitestet (a két, villával összenyomott vég lesz a nyuszi füle).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kihűlt, habosra keverjük a krémsajtot egy kis sóval és darált fehér borssal. Habzsákba töltjük, és kis pomponokat nyomunk a nyuszik hátsójára.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.