Ha az édes sütemények mellé éppen sós recepteket keresel, akkor remek választás leveles tésztából elkészíteni a vendégváró falatokat. És ha már húsvét, akkor nincs mese, jöhetnek azok a parmezános nyuszik, minden mennyiségben.
Ennek a sós sütinek többek között az is az előnye, hogy gyorsan és egyszerűen összeállítható, ráadásul a sütési ideje sem túl hosszú, hiszen ez mindössze 10 percet vesz igénybe. Amennyiben kedvet kaptál a parmezános nyuszi elkészítéséhez, akkor már mutatjuk is hozzá a Vidék íze magazin kiváló receptjét.
Íme a recept!
Hozzávalók:
2 csomag sós leveles tészta
15 dkg olvasztott vaj
kb. 5 dkg reszelt parmezán
10 dkg mascarpone vagy más krémsajt
só
darált fehér bors
Elkészítés:
Két tésztalapot kiterítünk. Olvasztott vajjal lekenjük mindegyiket, a hosszabbik oldalak mentén egy-egy centit üresen hagyunk.
Az egyik lapot egyenletesen megszórjuk a reszelt parmezánnal. Óvatosan átemeljük rá a másik vajjal megkent lapot úgy, hogy a vajas fele lefelé nézzen.
A két hosszú oldalon jól összenyomkodjuk egy villával a tésztát (ezt a részt nem kentük le vajjal). Utána keresztben egy centi széles csíkokra vágjuk egy éles kés vagy egy pizzavágó segítségével.
A dupla tésztacsíkokat párszor megcsavarjuk úgy, hogy alul hagyunk egy kis nyuszitestet (a két, villával összenyomott vég lesz a nyuszi füle).
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 200 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, habosra keverjük a krémsajtot egy kis sóval és darált fehér borssal. Habzsákba töltjük, és kis pomponokat nyomunk a nyuszik hátsójára.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.