Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A húsvéti menüsorból természetesen a leves sem hiányozhat. Amennyiben csirkeaprólékból készítjük, akkor ne sajnáljuk belőle a zöldségeket sem, hiszen ezektől a hozzávalóktól lesz igazán finom és tartalmas a húsleves.

Ez a csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat. A Vidék íze magazin remek receptjéből pedig részletesen kiderül, mire kell figyelni a leves elkészítése során.

Tejszínes csirkeleves is készülhet húsvétra / Fotó: Vidék íze magazin
Tejszínes csirkeleves is készülhet húsvétra / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin tejszínes csirkeleves receptje

Hozzávalók:

  • 50-60 dkg csirkeaprólék
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 1 csokor új fehérrépa
  • 1-2 ág halványított zeller
  • 1 marék cukorborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1-2 szál petrezselyem zöldje

Elkészítés:

  1. Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
  2. Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
  3. Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.