A húsvéti menüsorból természetesen a leves sem hiányozhat. Amennyiben csirkeaprólékból készítjük, akkor ne sajnáljuk belőle a zöldségeket sem, hiszen ezektől a hozzávalóktól lesz igazán finom és tartalmas a húsleves.
Ez a csirkeleves abban különbözik a hagyományos változattól, hogy tejszínnel és egy kevés keményítővel kell besűríteni. És persze a sok friss zöldség sem maradhat ki belőle, ahogyan a tetejéről a friss petrezselyem sem hiányozhat. A Vidék íze magazin remek receptjéből pedig részletesen kiderül, mire kell figyelni a leves elkészítése során.
Íme a Vidék íze magazin tejszínes csirkeleves receptje
Hozzávalók:
50-60 dkg csirkeaprólék
1 csokor új sárgarépa
1 csokor új fehérrépa
1-2 ág halványított zeller
1 marék cukorborsó
1 vöröshagyma
2 dl tejszín
1 evőkanál keményítő
1-2 szál petrezselyem zöldje
só
Elkészítés:
Hideg vízben felrakjuk a húsokat főni. Ha felforrt, szűrőbe öntjük, lemossuk a húsdarabokról a habot, kimossuk a fazekat is.
Visszarakjuk a csirkedarabokat, öntünk rá ismét friss hideg vizet. Most már hozzáadjuk a szükség szerint megtisztított, feldarabolt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zeller szárát és zöldjét, valamint a meghámozott, de egészben hagyott vöröshagymát. Sózzuk, és kis lángon főzzük tovább.
Ha megfőtt a hús, besűrítjük a tejszínnel elkevert keményítővel. Beledobjuk a cukorborsót, és készre főzzük. Tálalásnál meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.