Ha egy igazi nagyi-klasszikussal lepnénk meg a családot húsvétkor, ez a vaníliakrémmel töltött kosárka tökéletes választás! Ezzel a recepttel garantált a siker: többszörösen kipróbált, elronthatatlan változat!
A kosárka igazi békebeli sütemény, amit többnyire a vasárnap déutáni családi ebédek után, vagy uzsonnaidőben, a kávé mellé szervíroztak a nagyinál, de ugyanígy elmaradhatalan eleme volt ünnepekkor aprósütemény arzenálnak is. Elő hát a kosárka-formával, készítsük el húsvétra ezt a mennyei, vaníliakrémmel töltött változatot! Nincsenek kosárkaformáid? Semi pánik!Ha van van muffintepsid, a célnak az is tökéletesen megfelel!
hozzávalók a Vaníliakrémes kosárkához:
Hozzávalók (10 darabhoz):
A tésztához:
13 dkg liszt
1 mk sütőpor
3 dkg porcukor
1 db L-es tojás sárgája
8 dkg vaj
vaj és liszt a formák előkészítéséhez
A vaníliakrémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
7 dkg porcukor
10 dkg vaj
A csokicsíkokhoz:
5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot.
Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, rugalmas tésztává gyúrjuk.
Átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben.
Átlátszó fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd robotgéppel összedolgozzuk a hideg vaníliás pudinggal.
A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű körlapokat vágunk ki belőle.
A kis kosárkaformákat kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
Belenyomkodjuk szépen a tésztákat. Kés hegyével megszurkáljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson kihűtjük.
Összeállítás: a vaníliás krémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kosárkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
A mázhoz gőz felett megolvasztjuk az apróra vágott csokit, és becsíkozzuk vele a kosárkák tetejét.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.