Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Húsvét

Íme egy ünnepi klasszikus: vaníliakrémes kosárkák a nagyi konyhájából

Vaníliakrémes kosárka
Ha egy igazi nagyi-klasszikussal lepnénk meg a családot húsvétkor, ez a vaníliakrémmel töltött kosárka tökéletes választás! Ezzel a recepttel garantált a siker: többszörösen kipróbált, elronthatatlan változat!

A kosárka igazi békebeli sütemény, amit többnyire a vasárnap déutáni családi ebédek után, vagy uzsonnaidőben, a kávé mellé szervíroztak a nagyinál, de ugyanígy elmaradhatalan eleme volt ünnepekkor aprósütemény arzenálnak is. Elő hát a kosárka-formával, készítsük el húsvétra ezt a mennyei, vaníliakrémmel töltött változatot! Nincsenek kosárkaformáid? Semi pánik!Ha van van muffintepsid, a célnak az is tökéletesen megfelel!

Vaníliakrémes kosárka (Fotó: Vidék íze magazin)
Vaníliakrémes kosárka (Fotó: Vidék íze magazin)


hozzávalók a Vaníliakrémes kosárkához:

Hozzávalók (10 darabhoz):

A tésztához:

  • 13 dkg liszt
  • 1 mk sütőpor
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db L-es tojás sárgája
  • 8 dkg vaj
  • vaj és liszt a formák előkészítéséhez

A vaníliakrémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 7 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj

A csokicsíkokhoz:

  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a sütőport és a porcukrot.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgájákat és a vajat, rugalmas tésztává gyúrjuk.
  3. Átlátszó fóliába csomagoljuk, és fél órára betesszük a hűtőszekrénybe.
  4. Közben elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport megfőzzük a tejben.
  5. Átlátszó fóliával letakarjuk, és így hagyjuk kihűlni.
  6. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd robotgéppel összedolgozzuk a hideg vaníliás pudinggal.
  7. A pihentetett tésztát lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és 7 cm átmérőjű körlapokat vágunk ki belőle.
  8. A kis kosárkaformákat kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel.
  9. Belenyomkodjuk szépen a tésztákat. Kés hegyével megszurkáljuk, és 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácson kihűtjük.
  10. Összeállítás: a vaníliás krémet habzsákba tesszük, megtöltjük vele a kosárkákat. Betesszük a hűtőszekrénybe.
  11. A mázhoz gőz felett megolvasztjuk az apróra vágott csokit, és becsíkozzuk vele a kosárkák tetejét.

Előkészítés: 70 perc
Sütés: 20 perc

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.