Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe, így később is felhasználható lesz. Hogy mit kell tudni az ilyen tészta fagyasztásáról? Ebben segítünk most!

Ezekre figyelj!

- Az élesztős tészta lefagyasztása egyszerű, és nem okozhat problémát, csak arra kell ügyelni, hogy benne az élesztő még ne legyen felfutott állapotban, különben a kiolvadása után egy nagyon ragacsos állagú tésztát kapunk.

Fagyasztás után is jól működik a kelt tészta /Fotó: Shutterstock
Fagyasztás után is jól működik a kelt tészta /Fotó: Shutterstock

- Vízből, élesztőből, lisztből, sóból, vajból és tojásokból állítsuk össze a tésztát.

- Ezután ne tegyük meleg helyre, hanem osszuk szét adagokra, és ezeket nyújtsuk ki lisztezett deszkán.

- A kinyújtott lapokat tegyük fagyasztózacskóba, és légmentesen lezárva rakjuk a mélyhűtőbe. Az így eltett tészta 6 hónapig is megőrzi szavatosságát.

A fagyasztott, élesztős tészta kiolvasztása

Felhasználás előtt 12 órával vegyük ki a fagyasztóból és hagyjuk felolvadni. A legjobb, ha éjszakára betesszük a hűtőbe. A felengedett tésztával a szokásos módon tudunk majd dolgozni. A megkelésére viszont érdemes kétszer annyi időt szánni, mint azt a friss tészta esetében tennénk.

Pizzatészta fagyasztása

Az élesztős pizzatésztát is lefagyaszthatjuk a fent leírtak szerint. Praktikus megoldás, ha egyszerre több lapot is elkészítünk, majd miután kinyújtottuk ezeket, sütőpapírral elválasztva, egymásra helyezve fagyasztjuk le.

Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe /Fotó: Shutterstock
Ha túl sok lett a kelt tészta, tegyük a mélyhűtőbe /Fotó: Shutterstock

Élesztő lefagyasztása

A friss élesztőt is lefagyaszthatjuk, így biztosan mindig lesz otthon, ha sütni támad kedvünk. Míg a friss élesztő kb. 1 hétig szavatos, addig fagyasztva akár fél évig is eláll. A már megkezdett élesztőt se dobjuk ki, egyszerűen csomagoljuk fagyasztózacskóba, így helyezzük a fagyasztóba. Felhasználás előtt 12 órával rakjuk át a hűtőbe, és ott hagyjuk felengedni. Ugyanúgy fog viselkedni, mint a friss változat.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.