Tárkonyos csirkeraguleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus grízgaluska leves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Figyelem! Szalmonella lehetséges jelenléte miatt hívta vissza a Gazda mangalica kolbász csemege változatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A hatóság arra kéri a vásárlókat, hogy az érintett terméket ne fogyasszák el!

A kifli.hu honlapján kér elnézést a vásárlóktól: „A laboratóriumi vizsgálatok alapján valószínűleg patogén mikroorganizmussal szennyezett a termék. Egészséged a legfontosabb számunkra, és biztonsági okokból azonnali hatállyal visszahívjuk a kérdéses terméket. Felhívjuk figyelmedet, hogy a visszahívás kizárólag az említett minőségmegőrzési  idejű tételt érinti – minden más tétel teljesen biztonságos. Amennyiben a termék még a birtokodban van, kérjük, ne fogyaszd el, és biztonságosan semmisítsd meg. Aggodalomra semmi ok – a visszahívott termék teljes összege automatikusan jóváírásra kerül a vásárlói fiókodban.” 

A Nébih szintén arra kéri a vásárlókat, hogy az alábbi azonosító adatokkal megegyező terméket ne fogyasszák el!

Bejelentő: Kifli.hu Shop Kft.

Termék megnevezése: Gazda mangalica kolbász, csemege, 270 g

A termék eredete: Magyarország

Probléma jellege: Szalmonella lehetséges jelenléte

Mangalica kolbász
FOTÓ: NÉBIH

Minőségmegőrzési idő: 2024.12.29.

Kiszerelés: 270 g

Gyártó: Gazda Csemege Hús Kft.

Forgalmazó: Kifli.hu Shop Kft.

Ezért veszélyes a szalmonella!

A szalmonellózis, a szalmonella baktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kézről kerülnek a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges. A szalmonella baktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetű emberekre különösen veszélyes lehet – olvasható a Nébih honlapján. 

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.