Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Avokádókrém recept
Avokádókrém
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Praktikus

Ropogós bacon: a séf elárulta, hogyan lesz 4 perc alatt tökéletes az étel

Az egyik séf szerint, a tökéletesen ropogós baconhöz még serpenyő sem kell, ugyanis ezt a mennyeien finom ételt a mikrohullámú sütőben is pillanatok alatt el lehet készíteni.

Amennyiben csak néhány szelet ropogós baconre van szükségünk, akkor azt a mikrohullámú sütőben is nyugodtan elkészíthetjük. Mivel a sütés csak pár percet igényel, ezért ezzel a módszerrel nemcsak energiát, hanem időt is spórolhatunk.

sült bacon
Extra ropogós lesz a bacon, ha mikrohullámú sütőben készül
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így kell elkészíteni!

A finom, ropogós baconhöz terítsünk papírtörlőt egy tányérra, helyezzük rá a baconszeleteket, amelyeket fedjünk le még két-három réteg papírtörlővel – írja a Life. A papírrétegekre azért van szükség, mert ezek hatékonyan felszívják a zsírt, és a párolásban is jelentős szerepük van. 

Tehát, ha elkészültünk a tányérral, tegyük a mikrohullámú sütőbe, és 4-5 percig süssük magas fokozaton a bacont – az eredmény extra ropogós lesz. 

Séfként semmi bajom a mikrohullámú sütővel, nagyszerű eszköz. Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás

 – vallotta be Frank Proto séf.

Tepsiben is tökéletes

Nagyobb mennyiségű bacon esetén természetesen a séf azt javasolja, hogy inkább sütőben készítsük el az ételt. Ahogyan az a videóból is kiderül, a tepsi aljára terítsünk sütőpapírt – ezáltal a bacon saját zsírjában sül meg. Miután elkészült az étel, papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsírt. 

„Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetsz egyszerre, kevesebb helyet igényel, nem kell figyelni a baconre, ráadásul egyenletesebben sül, és nincs zsírfröccsenés a konyhában – minden tekintetben jobb eredményt ad" – magyarázta Frank Proto.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.