Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Praktikus

Ropogós bacon: a séf elárulta, hogyan lesz 4 perc alatt tökéletes az étel

Az egyik séf szerint, a tökéletesen ropogós baconhöz még serpenyő sem kell, ugyanis ezt a mennyeien finom ételt a mikrohullámú sütőben is pillanatok alatt el lehet készíteni.

Amennyiben csak néhány szelet ropogós baconre van szükségünk, akkor azt a mikrohullámú sütőben is nyugodtan elkészíthetjük. Mivel a sütés csak pár percet igényel, ezért ezzel a módszerrel nemcsak energiát, hanem időt is spórolhatunk.

sült bacon
Extra ropogós lesz a bacon, ha mikrohullámú sütőben készül
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így kell elkészíteni!

A finom, ropogós baconhöz terítsünk papírtörlőt egy tányérra, helyezzük rá a baconszeleteket, amelyeket fedjünk le még két-három réteg papírtörlővel – írja a Life. A papírrétegekre azért van szükség, mert ezek hatékonyan felszívják a zsírt, és a párolásban is jelentős szerepük van. 

Tehát, ha elkészültünk a tányérral, tegyük a mikrohullámú sütőbe, és 4-5 percig süssük magas fokozaton a bacont – az eredmény extra ropogós lesz. 

Séfként semmi bajom a mikrohullámú sütővel, nagyszerű eszköz. Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás

 – vallotta be Frank Proto séf.

Tepsiben is tökéletes

Nagyobb mennyiségű bacon esetén természetesen a séf azt javasolja, hogy inkább sütőben készítsük el az ételt. Ahogyan az a videóból is kiderül, a tepsi aljára terítsünk sütőpapírt – ezáltal a bacon saját zsírjában sül meg. Miután elkészült az étel, papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsírt. 

„Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetsz egyszerre, kevesebb helyet igényel, nem kell figyelni a baconre, ráadásul egyenletesebben sül, és nincs zsírfröccsenés a konyhában – minden tekintetben jobb eredményt ad" – magyarázta Frank Proto.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.