Amennyiben csak néhány szelet ropogós baconre van szükségünk, akkor azt a mikrohullámú sütőben is nyugodtan elkészíthetjük. Mivel a sütés csak pár percet igényel, ezért ezzel a módszerrel nemcsak energiát, hanem időt is spórolhatunk.
A finom, ropogós baconhöz terítsünk papírtörlőt egy tányérra, helyezzük rá a baconszeleteket, amelyeket fedjünk le még két-három réteg papírtörlővel – írja a Life. A papírrétegekre azért van szükség, mert ezek hatékonyan felszívják a zsírt, és a párolásban is jelentős szerepük van.
Tehát, ha elkészültünk a tányérral, tegyük a mikrohullámú sütőbe, és 4-5 percig süssük magas fokozaton a bacont – az eredmény extra ropogós lesz.
Séfként semmi bajom a mikrohullámú sütővel, nagyszerű eszköz. Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás
– vallotta be Frank Proto séf.
Nagyobb mennyiségű bacon esetén természetesen a séf azt javasolja, hogy inkább sütőben készítsük el az ételt. Ahogyan az a videóból is kiderül, a tepsi aljára terítsünk sütőpapírt – ezáltal a bacon saját zsírjában sül meg. Miután elkészült az étel, papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsírt.
„Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetsz egyszerre, kevesebb helyet igényel, nem kell figyelni a baconre, ráadásul egyenletesebben sül, és nincs zsírfröccsenés a konyhában – minden tekintetben jobb eredményt ad" – magyarázta Frank Proto.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.