A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Zsemlegombóc
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Tojásos nokedli fejes salátával
Káposztás tészta egyszerűen
Finomfőzelék
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Praktikus

Ropogós bacon: a séf elárulta, hogyan lesz 4 perc alatt tökéletes az étel

Az egyik séf szerint, a tökéletesen ropogós baconhöz még serpenyő sem kell, ugyanis ezt a mennyeien finom ételt a mikrohullámú sütőben is pillanatok alatt el lehet készíteni.

Amennyiben csak néhány szelet ropogós baconre van szükségünk, akkor azt a mikrohullámú sütőben is nyugodtan elkészíthetjük. Mivel a sütés csak pár percet igényel, ezért ezzel a módszerrel nemcsak energiát, hanem időt is spórolhatunk.

sült bacon
Extra ropogós lesz a bacon, ha mikrohullámú sütőben készül
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Így kell elkészíteni!

A finom, ropogós baconhöz terítsünk papírtörlőt egy tányérra, helyezzük rá a baconszeleteket, amelyeket fedjünk le még két-három réteg papírtörlővel – írja a Life. A papírrétegekre azért van szükség, mert ezek hatékonyan felszívják a zsírt, és a párolásban is jelentős szerepük van. 

Tehát, ha elkészültünk a tányérral, tegyük a mikrohullámú sütőbe, és 4-5 percig süssük magas fokozaton a bacont – az eredmény extra ropogós lesz. 

Séfként semmi bajom a mikrohullámú sütővel, nagyszerű eszköz. Ha csak két-három szelet bacont szeretnél gyorsan elkészíteni, a mikrohullámú sütő tökéletes választás

 – vallotta be Frank Proto séf.

Tepsiben is tökéletes

Nagyobb mennyiségű bacon esetén természetesen a séf azt javasolja, hogy inkább sütőben készítsük el az ételt. Ahogyan az a videóból is kiderül, a tepsi aljára terítsünk sütőpapírt – ezáltal a bacon saját zsírjában sül meg. Miután elkészült az étel, papírtörlővel itassuk le róla a felesleges zsírt. 

„Ezzel a módszerrel nagyobb mennyiséget készíthetsz egyszerre, kevesebb helyet igényel, nem kell figyelni a baconre, ráadásul egyenletesebben sül, és nincs zsírfröccsenés a konyhában – minden tekintetben jobb eredményt ad" – magyarázta Frank Proto.

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.