A kekszet durvára törjük, beletesszük egy keverőtálba, majd hozzákeverjük a darabolt diót és az aszalt gyümölcsöt. Hozzáadjuk a rumot.
Egy lábasban a tejet csomómentesre keverjük a kakaóporral és a cukorral, hozzáadjuk a vajat, és lassú tűzön egyneművé olvasztjuk.
Ha felmelegedett, hozzáadjuk a csokoládét, és felfőzzük, majd levesszük a tűzről, és a kekszalapra öntjük. Egy keverőlapáttal átforgatjuk.
Egy kenyérsütő formát vagy őzgerincformát folpakkal kibélelünk úgy, hogy lógjon túl a formán. Beleöntjük a keveréket, hagyjuk kihűlni, majd befedjük a folpackkal.
Legalább 6 órán keresztül hűtőben pihentetjük. Felszeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.