A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint megolvadt, beletesszük a puha vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, majd hozzáadjuk a cukrot is.
A masszát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a gesztenyét, a lekvárt és a rumot, és alaposan elkeverjük, majd utolsó lépésként beletesszük a darabolt, összezúzott kekszet.
A maszát kiterített folpackra halmozzuk, henger alakúra formázzuk és szorosan feltekerjük, majd hűtőbe tesszük egy napra. Másnapra megszilárdul, ekkor vaníliás cukorral elkevert porcukorba forgatjuk és papírba csomaguljuk. 5-6 órát a hűtőben tároljuk, majd mint egy szalámit, felszeleteljük.
Megjegyzés
Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.