Az édesburgonya krémleves elkészítéséhez egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott édesburgonyát, és felöntjük a zöldségalaplével.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
A krémlevest forrón tálaljuk a fűszeres gesztenyével.
Megjegyzés
Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.