A sütőt előmelegítjük 160 fokra (alsó-felső sütés!).
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét verjük kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját. Beleforgatjuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral kibélelt 22 cm átmérőjű tortaformába öntjük. Az előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A piskótalapot kihűtjük, majd tortaállványra, vagy tálcára tesszük. A tortaforma gyűrűjére szükség lesz, ennek a segítségével tudjuk a krémet szépen a piskótára rétegezni.
A gesztenyemasszát keverőgép segítségével simára keverjük a rummal/aromával, beleforgatjuk az időközben kemény habbá vert tejszínhabot, és a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Az így kapott krémet egyenletesen eloszlatjuk a tortalap tetején, majd hűtőszekrénybe tesszük, míg megdermed.
Elkészítjük a tejszínhabos krémet. A porcukrot hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez, majd hozzáadjuk a 2 ek hideg vízben megduzzasztott, majd mikróban meglangyosított zselatint is. Ebből a krémből, 3-4 púpos evőkanállal félre teszünk, illetve csillagcsöves nyomózsákba töltjük a díszítéshez. A maradék habot a gesztenyés krém tetejére rétegezzük, majd habrózsákkal díszítjük. Ezután ismét a hűtőbe tesszük, hogy ez a réteg is megdermedjen.
Tálalás előtt, éles kés segítségével, eltávolítjuk a tortaforma gyűrűjét. A díszítéshez, a maradék gesztenyemasszából lehet a torta tetejére reszelni vagy bármilyen alakzatot formázni. Olvasztott étcsokoládéval is meg lehet locsolni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.