A kekszszalámi elkészítéséhez a kekszet különböző nagyságú darabokra tördeljük. Felmelegítjük a tejet, és amikor langyos, hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport.
Állandóan kevergetve, közepes lángon összeforraljuk. A forrástól számítva körülbelül öt perc alatt éri el a megfelelő állagot. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a vajat, végül pedig az összetört kekszet, a rumaromát és a mogyorót.
A meleg, csokis masszát egy folpackra kanalazzuk, majd tetszés szerinti rudat formálunk belőle, vagy egy folpackkal bélelt őzgerincformába egyengetjük.
Hűtőbe tesszük legalább négy órára, de minél tovább áll, a keksz annál puhább lesz. Pihentetést követően megszórhatjuk porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.