A mexikói rakott tésztához egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, megszórjuk oreganóval és beletesszük az apróra vágott hámozott konzervparadicsomot, majd 30 percen át rotyogtatjva főzzök. Ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen. A végén hozzákeverjük a kukoricakonzervet és még egyszer jól összeforraljuk.
Amíg készül a húsos ragu, a tésztát a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük és leszűrjük.
Jénai tálba vagy tepsibe töltjük, és ráöntjük az elkészült darált húsos szószt. Óvatosan összekevergetjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
165 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére és kicsit megpirul (kb. 20-25 perc).
Nézzétek meg videón, hogyan készül a mexikói rakott tészta:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.