Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Csupacsokis brownie
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Desszert

Édes másodikként is megállja a helyét az almás-mákos rakott tészta, ami lekvárral és sodóval is mennyei

Almás-mákos rakott tészta
Fotó: Gergely Csilla / © Mindmegette
Az almás-mákos rakott tészta igazi retró fogás, egy egyszerű, finom és laktató desszert. Leves után édes másodikként is megállja a helyét az ebéd során. Íme a recept videón.

Az egyszerűen elkészíthető desszertekkel a kezdők is hamar és könnyen sikert arathatnak. Egy muffin vagy egy keksztekercs szinte elronthatatlan, de ugyanígy játszi könnyedséggel összeállítható ez az almás-mákos rakott tészta is, ami igazi retró fogás. Sok magyar sütemény receptjében szerepel főtt tészta, elég csak a vargabélesre vagy a kálvinista mennyországra gondolni, és ne is említsük azokat az egyszerű, finom, menzás fogásokat, melyeknél a desszert alapja a kifőzött tészta.

Almás-mákos rakott tészta
Almás-mákos rakott tészta
FOTÓ: GERGELY CSILLA / MINDMEGETTE

A puha szélesmetélt mákkal vagy darált dióval szórva, esetleg pirított darával összeforgatva, majd lekvárral kínálva sokak kedvenc édes második fogása. Nekik jó szívvel ajánljuk ezt az almás-mákos rakott tésztát, ami igazán gazdag ízvilágú, tartalmas desszert, hiszen a tésztán felül kerül bele darált mák, rumba áztatott mazsola, és ahogy a neve is elárulja, finom reszelt alma. Könnyed vagy éppen húsos raguleves után tökéletes befejezése ez az ebédnek! A recept nem bonyolult.

Almás-mákos rakott tészta, íme a recept videón

Hozzávalók:

  • 25 dkg szélesmetélt
  • 1 ek. rum
  • 5 dkg mazsola
  • 3 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg méz
  • 1 db citrom
  • 1 dl tejföl
  • 1 tk. fahéj 
  • 1 csipet só
  • 12,5 dkg darált mák
  • 2 db alma

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

  1. A tésztát a leírás szerint sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal. Hozzáadjuk a mézet, a citrom héját és levét, a tejfölt, a fahéjat és a csipet sót. Alaposan elkeverjük.
  4. A masszához hozzáadjuk a darált mákot, a rumba áztatott mazsolát és ráreszeljük az almát. Összekeverjük a tésztával.
  5. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, és kb. a kétharmadát hozzákeverjük a mákos-almás tésztához. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt edénybe töltjük. A maradék tojáshabot a tetejére simítjuk, hogy ne száradjon ki a tészta.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Ha langyosra hűlt, lekvárral vagy vaníliaöntettel tálaljuk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.