Az egyszerűen elkészíthető desszertekkel a kezdők is hamar és könnyen sikert arathatnak. Egy muffin vagy egy keksztekercs szinte elronthatatlan, de ugyanígy játszi könnyedséggel összeállítható ez az almás-mákos rakott tészta is, ami igazi retró fogás. Sok magyar sütemény receptjében szerepel főtt tészta, elég csak a vargabélesre vagy a kálvinista mennyországra gondolni, és ne is említsük azokat az egyszerű, finom, menzás fogásokat, melyeknél a desszert alapja a kifőzött tészta.
A puha szélesmetélt mákkal vagy darált dióval szórva, esetleg pirított darával összeforgatva, majd lekvárral kínálva sokak kedvenc édes második fogása. Nekik jó szívvel ajánljuk ezt az almás-mákos rakott tésztát, ami igazán gazdag ízvilágú, tartalmas desszert, hiszen a tésztán felül kerül bele darált mák, rumba áztatott mazsola, és ahogy a neve is elárulja, finom reszelt alma. Könnyed vagy éppen húsos raguleves után tökéletes befejezése ez az ebédnek! A recept nem bonyolult.
Hozzávalók:
A tepsi kikenéséhez:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.