Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Alapételek

Krémes rakott tészta, a hétvégi maradék sült hús megmentője

A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!

Ez a szuper krémes rakott tészta kitűnő maradékmentő ötlet. A hétvégéről megmaradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt kerül, meg persze tejföl, hogy jó szószos legyen a végeredmény. Mutatjuk is a receptet.

Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)
Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)

Krémes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg maradék sült hús
  • 25 dkg pennetészta
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

  1. A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
  2. Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
  3. A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.

Tipp

Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Még több mennyei tésztareceptet itt találsz>>>

(Recept és fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.