15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Puncstorta  recept
Puncstorta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Alapételek

Krémes rakott tészta, a hétvégi maradék sült hús megmentője

A tésztánál csak egyvalami jobb: a rakott tészta!

Ez a szuper krémes rakott tészta kitűnő maradékmentő ötlet. A hétvégéről megmaradt sült hús mellé zöldség és sok-sok sajt kerül, meg persze tejföl, hogy jó szószos legyen a végeredmény. Mutatjuk is a receptet.

Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)
Krémes rakott tészta maradék sült húsból (Fotó: Vidék íze archívum)

Krémes rakott tészta

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg maradék sült hús
  • 25 dkg pennetészta
  • 3 dl tejföl
  • 3 db tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 20 dkg félkemény sajt
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

  1. A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük. Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.
  2. Egy nagy tálban kikeverjük a tejfölt a tojásokkal. Ízesítjük sóval és az átnyomott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.
  3. A paprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  4. Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.
  5. Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején, kb. 20 percig.

Tipp: Maradék sült hús helyett darált hússal is elkészíthetjük, gyors és egyszerű hétköznapi ebéd vagy vacsora lehet belőle.

Borítókép: Vidék íze archívum

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.