Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné az amerikai palacsintát. Ha egy jó nagyítóval mégis találunk egyet, akkor a desszerttel való ellenszenve azért alakulhatott ki, mert még nem kóstolta azt. Ha az utóbbiak táborát erősítitek, akkor ideje ezen változtatni, hiszen reggelire is tökéletes, főleg ha megkínáljuk egy kis tejszínhabbal, némi gyümölccsel vagy juharsziruppal, esetleg vajjal. Egyetlen dolgon szokott elcsúszni a recept, ami nem más, mint a palacsinta puhasága. Erre hoztunk most egy szuper megoldást.

Aki készített már otthon amerikai palacsintát, az tudja, hogy néha nem olyan lesz az állaga, mint ahogyan az abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva. Még annak ellenére sem, hogy megfelelő mennyiségű sütőpor került a bele. Azonban van egy egészen meglepő hozzávaló, ami egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a csodás desszertet. Hogy mi ez? Dobpergés… A sör.

AMERIKAI PALACSINTA RECEPT >>>

Ha sörrel egészíted ki a receptet, még puhább és finomabb lesz a tésztája /Fotó: Mindmegette
Ha sörrel egészíted ki a receptet, még puhább és finomabb lesz a tésztája /Fotó: Mindmegette

Naná, hogy a sör, hiszen egy igazán sokoldalúan alkalmazható alapanyagnak számít a konyhában - írja a The Daily Meal. Különböző húsokat párolunk benne, a pácoknak is nagyon jót tesz, a palacsinta tésztáját pedig puhává teszi, és egy igazán kellemes ízvilágot ad neki.

Nem titok, hogy a szénsavnak és a kovásznak köszönhető mindez, ugyanis míg az előbbi könnyedebbé teszi a tésztát, addig az utóbbi a különleges ízért és a szép színéért felel. Világos sörök esetében enyhébb, a sötétebbeknél pedig testesebb és hangsúlyos ízre számíthatunk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.