Ehhez az egyszerű rágcsálnivalóhoz a főtt tészta mellett – a tegnapi maradék is megfelel hozzá –, fűszerekre és némi olajra lesz szükséged. És persze nyugodtan kínálhatod mellé a kedvenc mártogatósodat is.
Ez a ropogós nasi remek választás, ha vendégeket vársz, de persze a szombat délutáni, közös családi filmnézéshez is készíthetsz belőle néhány adaggal. Mi most mutatunk egy egyszerű receptet, természetesen a fűszerezést ízlés szerint variálhatod.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a tészta laktat – ez nem kérdés, ám köztük is különösen az, amelyiket teljes kiőrlésű lisztből készítettek. Hogy miért? A magasabb rosttartalom miatt. Persze a fehér, finomított lisztből készült tészták is képesek eltelíteni, ám a jóllakottság érzése sokkal nagyobb mennyiség elfogyasztása után jelentkezik csak, és sokkal hamarabb el is múlik. A finomliszt készítése során ugyanis a gabona rostban gazdag maghéját eltávolítják, és bár így a végtermék gyorsabban feldolgozható a szervezet számára, hamarabb ki is ürül. A teljes kiőrlésű tésztából készült fogások emésztése lassabb, így a felszabaduló cukor is lassabban szívódik fel, ami megelőzi a vércukorszint-ingadozását.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.