Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Kijevi csirkemell rizibizivel
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Csupacsokis brownie
Alapételek

Tésztacsipsz: roppanós, fűszeres és rendkívül ízletes, ezért neked is ki kell próbálnod!

A tésztát mindenki szereti, főételként. És ha azt mondjuk, hogy nassolásra is tökéletesen alkalmas? Nos, ha unod már a burgonyacsipszet, akkor készítsd el tésztából, a saját ízlésed szerint.

Ehhez az egyszerű rágcsálnivalóhoz a főtt tészta mellett – a tegnapi maradék is megfelel hozzá –, fűszerekre és némi olajra lesz szükséged. És persze nyugodtan kínálhatod mellé a kedvenc mártogatósodat is. 

Tésztacsipsz
A tésztacsipsz mellé tökéletesen illik a ketchup
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ez a ropogós nasi remek választás, ha vendégeket vársz, de persze a szombat délutáni, közös családi filmnézéshez is készíthetsz belőle néhány adaggal. Mi most mutatunk egy egyszerű receptet, természetesen a fűszerezést ízlés szerint variálhatod. 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg tészta (penne, farfalle vagy tortiglioni)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, őrölt fűszerpaprika
  • 8 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

  1. A tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
  2. Ezután összekeverjük az olívaolajjal és a fűszerekkel.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 
Recept
Házi ketchup egyszerűen
45 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ezért válassz teljes kiőrlésű tésztát!

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a tészta laktat – ez nem kérdés, ám köztük is különösen az, amelyiket teljes kiőrlésű lisztből készítettek. Hogy miért? A magasabb rosttartalom miatt. Persze a fehér, finomított lisztből készült tészták is képesek eltelíteni, ám a jóllakottság érzése sokkal nagyobb mennyiség elfogyasztása után jelentkezik csak, és sokkal hamarabb el is múlik. A finomliszt készítése során ugyanis a gabona rostban gazdag maghéját eltávolítják, és bár így a végtermék gyorsabban feldolgozható a szervezet számára, hamarabb ki is ürül. A teljes kiőrlésű tésztából készült fogások emésztése lassabb, így a felszabaduló cukor is lassabban szívódik fel, ami megelőzi a vércukorszint-ingadozását.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.