Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
A tökéletes linzer (alaprecept) recept
A tökéletes linzer (alaprecept)
Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Alapételek

Tésztacsipsz: roppanós, fűszeres és rendkívül ízletes, ezért neked is ki kell próbálnod!

A tésztát mindenki szereti, főételként. És ha azt mondjuk, hogy nassolásra is tökéletesen alkalmas? Nos, ha unod már a burgonyacsipszet, akkor készítsd el tésztából, a saját ízlésed szerint.

Ehhez az egyszerű rágcsálnivalóhoz a főtt tészta mellett – a tegnapi maradék is megfelel hozzá –, fűszerekre és némi olajra lesz szükséged. És persze nyugodtan kínálhatod mellé a kedvenc mártogatósodat is. 

Tésztacsipsz
A tésztacsipsz mellé tökéletesen illik a ketchup
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Ez a ropogós nasi remek választás, ha vendégeket vársz, de persze a szombat délutáni, közös családi filmnézéshez is készíthetsz belőle néhány adaggal. Mi most mutatunk egy egyszerű receptet, természetesen a fűszerezést ízlés szerint variálhatod. 

Hozzávalók: 

  • 30 dkg tészta (penne, farfalle vagy tortiglioni)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, őrölt fűszerpaprika
  • 8 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

  1. A tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szerint, majd leszűrjük.
  2. Ezután összekeverjük az olívaolajjal és a fűszerekkel.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük és megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. 
Recept
Házi ketchup egyszerűen
45 perc
4 adag
Tovább a recepthez
recept

Ezért válassz teljes kiőrlésű tésztát!

Ahogyan azt korábbi cikkünkben megírtuk, a tészta laktat – ez nem kérdés, ám köztük is különösen az, amelyiket teljes kiőrlésű lisztből készítettek. Hogy miért? A magasabb rosttartalom miatt. Persze a fehér, finomított lisztből készült tészták is képesek eltelíteni, ám a jóllakottság érzése sokkal nagyobb mennyiség elfogyasztása után jelentkezik csak, és sokkal hamarabb el is múlik. A finomliszt készítése során ugyanis a gabona rostban gazdag maghéját eltávolítják, és bár így a végtermék gyorsabban feldolgozható a szervezet számára, hamarabb ki is ürül. A teljes kiőrlésű tésztából készült fogások emésztése lassabb, így a felszabaduló cukor is lassabban szívódik fel, ami megelőzi a vércukorszint-ingadozását.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.